Cuma akşamı oynanan Andorra-Türkiye maçının ardından buna benzer bir kopyayı da Cumartesi günü İlçe Stadında izlemeyi ummuyordum açıkçası. Maçı rakibine göre oynayan, oyunun kontrolünü ve skor avantajını elde ettikten sonra rakibin kazanabileceğine inanmaması neticesinde tempoyu da çok yükseltmeyi düşünmeyen Cuma günkü Milli Takım ve Cumartesi günkü İnegölspor. Doğal olarak istediği skoru bulan ama futbol keyfini çok da yakalayamadığımız iki kötü maç.

Milli Takımı bir kenara koyup İnegölspor ile devam edelim. Şekerspor karşısında kalitesi ile kazandı diyebiliriz Bordo Beyazlılar için. Yeterli olan skoru yakaladıktan sonra kendisini de çok fazla sıkmadı. Açıkçası rakibin pozisyon üretebilecek ne kalitesi ne de görüntüsü vardı. Doğal olarak maç bitse de gitsek havası hakimdi özellikle 2.yarıda. Bu tür maçlarda futbolu çok fazla düşünmemek gerekiyor artık. Ligin bitimine 8 hafta kala futboldan ziyade skor ve aradaki farkın kapanması önemli. Kapanır mı? Ben pek ihtimal vermiyorum açıkçası. Son iki maçında 3 puanı son dakika golleriyle alan ve kaybedeceği 4 puanı kurtarıp avantajı elinde tutan Balıkesir?in bu dakikadan sonra şampiyonluğu vermesi çok büyük sürpriz olur. İnşallah o sürpriz gerçekleşir ama çok çok zor.

Her şeye rağmen bu takımın ligin 26.haftasında hala zirve mücadelesi veriyor olması gerçekten takdire şayan. 3.ligden yeni çıkmış bir ekip için ?ligde kalalım yeter? düşüncesi varken zirve inadını sürdürmesi, Play-Off noktasında da ciddi bir avantaja sahip olması yönetim, teknik heyet ve oyuncu ortaklığında çok önemli bir başarı. Tabii ki buna sezon başından beri hiçbir maçta bir tek kuruş ceza aldırmayan ve takımına desteği sürdüren taraftarlar da dahil. İnşallah bu dörtlü birliktelik bizi yanıltır ve bu takım hak ettiği şampiyonluğa ulaşır.