MODERN PUTPERESTLİK
Hamd alemlerin Rabbi olan Allah cc.'ya mahsustur. Salat ve Selam, Hz. Muhammed (sav)'in, O'nun Ashabının, yolunda gidenlerin üstüne olsun.
İslamsız her dönemin putperestliği farklıdır. Bir dönemde oluşan putperestlik, o dönemin putperestlik özelliklerini taşır. Dolayısıyla bu dönemin adı olan modern çağda da modern putperestlik mevcuttur.
Modern putperestlik; hakikatin sınırlarını insanın bilgisiyle kayıtlı kılan ve insanın dışında meydana gelen hakikati inkar etmeye dayanan bir putperestliktir.
Modern dünyanın en büyük bunalımı; insanın kendisini ilahlaştırmaya çalışması ve bir başkasını da kendisine tapmaya mecbur etmesidir. Komşu ülke ve sıcak savaşta olan Suriye'ye bir bakalım. Açıkça zulüm yapan esad rejimi yakaladığı Müslümanları esad'ın resmine secde ettirmek istemektedirler. Ve bunu videoya çekip yayın yapmaktadırlar. İnterneti biraz bilen kişiler bu videolara çok rahat ulaşabilirler. Bu açıkça küfürdür. Esadı ilah yerine koymaktır. Bu örnekleri çoğaltmak da mümkündür.
Modern putperestliğin temellerini izah eden batılı yazar Rene Guenon şöyle diyor. ''insanın dışında, insanı aşan herhangi bir hakikat yoktur.''(1)
Modern putperestlik, vahyi inkar edip aklı üstün tutar. Dini ilimden ilmi de dinden uzak tutmak için konferanslar düzenlerler, eğitim sistemlerini ona göre programa sokarlar.
Modern putperestlik, delil ve yakin imanı kabul etmez. O, heva ve zanna dayanır. O'nun esasları arasında insanları delille ikna etmek yoktur. Tersine dayatmak ve aldatmak vardır. İslam topraklarında ortaya çıkan cahili eğitim kurumlarının vasıtasıyla korkudan, vehim ve hayalden binlerce putun icad edilmiş olması, modern putperestliğin temelinin hevaya ve zanna dayanmasındandır.
Eski putperestlikle modern putperestlik arasında çok az bir fark vardır. O'da modern putperestlik temellerini geliştirmiş olması ve ilave yeni bir takım temeller eklemesidir.
Modern putperestlik ne kadar uğraşırsa uğraşsın insanlık tarihi incelendiğinde görülecektir ki, akla meşru kimliği kazandıran vahiy'dir. Vahyin dışında akla akılla kimlik kazandırmaya çalışmak, modern putperestliktir. Modern putperestliğin temelleri bilgiyi bilgisizliğin seviyesine indirmektir. Allahu Teala bizleri böyle bir durum için uyarıyor. '' Geceleyin secde ederek ve ayakta durarak boyun büken, ahiretten çekinen, Rabbinin rahmetini dileyen kimse inkar eden kimse gibi olur mu? Ey Muhammed De ki: bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri öğüt alırlar.'' (2)
Müslümanlar olarak bizler; aklımızı ve gerçek bir Müslüman kimliğe sahip olabilmek için bu modern putperestliği reddetmeli ve kelimeyi tevhidi haykırmalıyız.
LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜRRESULULLAH
Fi emanillah.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1) Modern Düşüncenin Bunalımı Rene Guenon/Abdulvahid Yahya/ Ter: Nabi Avcı sh.81
(2) Zümer süresi 9. ayet
.