Hamd; mutlak hakimiyet sahibi Allah cc'ya mahsustur. Salatu selam; Rasulullah s.a.v.'e Al'ine, Ashabına, kıyamete kadar Allah cc tarafından indirilen dine tabi olan ve uydurulan batıl dinlere karşı savaş açan tüm dünya Müslümanlarına olsun.

İslam'ın hakim olmadığı yerlerdeki biz Müslümanlar, İslam'ın emrettiği hayatın çok ama çok gerisindeyiz.

Müslümanlar olarak bizler; Bize ait olmayan bize yakışmayacak bir hayat içinde, Allah cc'nun emirlerine ve nehiylerine zıt olarak yaşantının ve İslam'ın kabul etmediği bir yaşamın içindeyiz.

Cehaleti tahsil etmemize rağmen, İslam'ı bildiğimizin kuruntusu içindeyiz. Oysaki Müslüman, Müslüman'dır, başkası olamaz. '' Biz de Müslüman'ız'' dedikleri halde başkası olmaya çalışanlar, Müslüman ismini kirletmektedir ve bunun dahi farkına değildirler.

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, kişiler benliklerini yitirmiş özlerinden uzaklaşmış durumdadırlar.

Teknolojinin ilahlaştırıldığı bu asırda Müslüman'ım diyen kişiler klavyelerin arkasına saklanarak kendilerini farklı göstermektedirler. Hiç İslami bilgisi olmadığı halde veya namaz dahi kılmadığı halde klavye arkasında kendini mücahit/mücahide olarak tanıtmaktadır.

Birde bu meselenin zıttı var tabi ki. Normal yaşantıda mücahit gibi gözüküp sanal ortamda kendini kaybedenler.

İslam'ı bildikleri halde yaşamayan Müslümanlar, kale kapılarını düşmana açan dostlardır. Bir mücadelenin, bir cengin, bir savaşın içinde iken safımızda bulunan savaş uçağının pilotu hainse; uçağımız düşmez ama başımıza bela olur.

İslam bir bütün olarak yaşanır ve uygulanır. İslam'ı sınırlı hale getirmek yani İslam'ın sadece zikir kısmını alıp cihad kısmını bırakmak veya sadece cihad kısmını alıp zikir kısmını almak, İslam'ı anlamamaktır. İslam bir bütün olarak vardır veya yoktur.

Müslüman olarak bizim sorumluluğumuz; her yerde ve her zaman inancımızın hayatı kucaklayan niteliklerini canımızla, malımızla ve kanımızla ayakta tutmaktır.

Her yerde ve her zaman Müslüman olmak, Allah cc korkusunu kuşanmış olmanın alametidir. Allah cc korkusu saadetin muştusudur. Allah cc korkusu cennetin müjdecisidir.

Her ne şart olursa olsun Allah cc'nun korkusu ile kuşanıp tavizsiz bir şekilde nerede olursa olsun Müslümanlıktan taviz vermeden İslam'ı yaşamalıyız. Çünkü biz müslümanız ve Allah cc teslim olmuş kişileriz.

Ruhi Hatunoğlu'nun yazmış olduğu bir şiirle yazımızı bitirelim inşeALLAH.

Sahte Müslümanlara (1)

Gerçek müslümanlara gerçek inananlara
Sözüm onlara değil sahte müslümanlara
Dini çıkar uğruna yorumla sunanlara
Sözüm onlara değil sahte müslümanlara

Her besmele çekene müslüman diyemem ki
İçi fesat olana lahavle çekemem ki
Din maskesi altı da pislikleri görmem ki
Sözüm gerçeğe değil sahte müslümanlara

Hacı hoca geçinip sahte tarikatçı olurlar
Din kisvesi altın da bu halkı soyuyorlar
Soymak bir yana dursun yoldan çıkarıyorlar
Sözüm gerçeğe değil sahte müslümanlara

Örtünmenin tadını kaçırdılar tuzunu
Kırdılar mizanda ki dengenin topuzunu
Din bile kabul etmez insanın yolsuzunu
Sözüm gerçeğe değil sahte müslümanlara

Ruhi dinini bilir adabı edebiyle
Usanmadan uğraşır Ülke şerefsiziyle
Haşır neşir oluyor dinci müsveddesiyle
İsyan gerçeğe değil sahte müslümanlara

Fi emanillah.

(1) Ruhi Hatunoğlu http://www.antoloji.com/sahte-muslumanlara-siiri/

.