İnegölspor’a ne oldu sorusunu sanırım Bordo Beyaz renklere sevdalı herkes soruyor.

Ne oldu da bu takım ilk yarıdaki futbolundan bu derece uzaklaştı? Ne oldu da maç kazanamaz oldu? Evinde en güçlü ekiplere dahi sahayı dar eden İnegölspor, nerede yanlış yaptı?

Bu soruya verilecek en net cevap İnegölspor’un en önemli bölgesinin düşmesi olacaktır. İnegölspor’un orta alanı ne savunmaya ne hücuma beklenen katkıyı yapamıyor.

İlk yarıda Emrah-Muharrem-Yılmaz üçlüsü, rakibin oyun kurma şansını engelliyordu. Ligin ilk yarısında İnegölspor, özellikle kendi sahasında kaç pozisyon veriyordu düşünün.

Şimdi neredeyse 3 maçta verdiği pozisyonu tek yarıda verir oldu. Güçlü orta sahanız yoksa iyi bir savunma, ya da iyi bir forvetin size etkisi olmayacaktır.

İnegölspor, Emrah ve Muharrem’i çok aradı, onların sakatlanması ile de çok şey kaybetti. Yerine Yasin Görkem oynadı, Kemal oynadı, Cihan transfer edildi ama o 3’lüyü hep gözler aradı.

Cihan, savunma yönü olmayan bir isim. Okan, Ömürcan ve Ersel üçlüsünün takım savunmasına katkısı az. Bunlara bir de Cihan eklenince orta alanda kalabalık ve güçlü olan ekipler, size sürprizler yapabiliyor.

Evimizde bu sezon sıkıntı yaşamamızın en temel sebebi bu oldu. Orta alandaki güçsüzlük otomatikman orta alan hakimiyetini kaybedip; rakibin rahat ve etkili olmasına zemin hazırladı.

İnegölspor, bu tür aksaklıklar olacağını devre arasında görmeliydi. Şaban Hoca, olası sakatlıklar için takviye istemeliydi. Özellikle Cihan tarzında oyuncuların bu şablona uygun olmadığını görmeliydi.

Cihan gibi oyuncuları tek forvetle oynadığınız maçlarda kullanabilirsiniz, forvet arkası gibi. Ama üçlü orta saha adamı değil Cihan.

Velhasıl Play-Off noktasında da sıkıntılı bir döneme girdik. Fakat herşeye rağmen ben İnegölspor’un Play-Off’a kalacağını düşünüyorum.

Altay galibiyeti sonrası özellikle iç saha maçlarımızdan 3 puanla ayrılabiliriz. Fakat bu takım 1.Lige çıkamaz. Play-Off ilk turda geri döner. İnşallah yanılırım.