Kıraathane sohbetlerimiz, eğer baymadıysa, bu hafta karakulağın kahveden devam ediyoruz. Aa,.? Bak Deydinlerden İrza'nın Hüseyin'de Gelmiş. O da ne? Yanındaki de Kirli Hüsen Değil mi.? Vallahi o.Aa booov.Demek ki Sohbetlerimizin Namı taa Deydinler'e kadar gitmiş.
Selamin Aleyküm Arkadaşlar Diye içeri girer Deydinlerden gelen misafirler. Haftada bir gün o da bugün Dipsizgöl'de kahve sohbetlerinin namını duyup geldik diyerek, gösterilen yandaki masaya otururlar. Karakulak Yeni çay denlemiş, Camiden Çıkan Vatandaş birer ikişer kahveye gelmiye başlamıştır.
Koyu Ecevitçi Olan İrza'nın Hüseyin, Ee Komşular Nasılsınız Diye Sorar Cemaat hep bir ağızdan İyiyiz Diye bağırdığında, Kirli Hüsen, Vallahi Aynı Askeri birlik gibi ya. Hastayım şu Dipsizgöl'ün Birlik Beraberliğine, Bu birlik beraberliği Bizim köyde de sağlamak istedi Rahmetli Doktor Emin Amca, Lakin Ömrü vefa etmedi. Rabbim Rahmet Eylesin.
Kahvede Kısa bir Sessizlik olur. Herkez, Doktor Emin Amcanın Ruhuna Birer Fatiha Okur. Sessizliği Kahveci Karakulak bozar, Herkese Çay Veriyorum.Ver ver der Muhtar Amca Yanlız Bu hafta ki çaylar Köy sandığından diye de ilave eder.Öbür Masada ki Naci de Olmadı Muhtar Çaylar Benden olacaadı deyince,Tamam Sen 3 takviye zorlama devam. Haftaya da Sen söylersin der.
Bir taraftan Çaylar karıştırılıp bir taraftan içilmeye başlayanda, televizyon kapatılır. Artık Sadede Gelinmiştir. Sırtındaki Ceketi Çıkartan İncili Çavuş Mollollu Ali Ağam Bu Akşam Bana El verdi Muhabbet Benden Deyince Ortalık Derin Bir sessizliğe bürünür. Çünkü İncili Çavuş sohbetlere gizem de katmaktadır. Hikaye başlar. İnsanoğlu O Kadar kibirli bir mahluktur ki, hata yaptığında, tövbe etse af dilese belki olaylar farklı boyutlara gidecektir. Lakin içimizde büyüttüğümüz kibir ağacı vesvese meyvalarını verir, yaptığımız her yanlışa illaki bir kılıf buluruz.
Tıpkı dövizin artışındaki tüm sorumluluğu emperiyel güçlere yüklediğimiz gibi.Konu ciddidir. Tüm Kahve Pür dikkat İnciliyi dinlemekte tabir yerindeyse nefes dahi almamaktadır.
Hasan Çavuş dedem derdi ki: Evlat Koyun Kuzu Yapsın istersen. Koçu Koyuna Zamanında Salacan. Yani:Demem o ki;Sen Ülke Olarak Her yıl 30- 40- 50 milyar dolar Açık verecen.1982'den 2002'ye 230milyar, 2002'den2017'ye 950 milyar dolar Cari açık yapacan. Sonra da Bütün suçu Dış güçlere, Kapitel sermayeye yıkacan. İşin içinden sıyrılacan.
Yok Ağalar Yok. Burada bir yanlış var. Taşıma suyla değirmen dönmez. Boşuna mı demiş dedelerimiz. İşte böyle Ya su biter, ya yalak bozulur, ya yol yıkılır. Dımdızlak kalırız ortalıkta. Aha da böyle.
Kapital sermayenin dini imanı, ırkı vatanı olmaz derler.
Sadece kazanmak ve kar etmek üzerine kurulmuş acımasız bir sistemdir. Lakin bizler alt gelir gurubu insanlarız,Yinede Bu acımasız Sermaye Ürettiği vcd yi buzdolabını ç. makinasını alabilecek ayda 100- 200 taksit ödeyecek kadar önümüzü açmak zorunda. Yoksa üretilen mal ellerinde patlar gider.
Öbür taraftan siz orta gelir gurubu insanlara da aylık 500- 1000 lira taksitlerle ürettikleri arabaları evleri satacak kadar önünüzü açmak zorundalar. Yoksa arabalar evler ellerinde patlar.
Bu kapital sermaye önce Devletlere kredi verir yol yaptırır. Ardından Sıfır Faiz ile araba satar. Çünkü PETROL de Onların elindedir. Ve petrolü satmak zorundadır.
Her yıl daha az yakıtlı diye arabasını yeniler. Amacı daha fazla petrol satıp, gaz satıp çok daha kar etmektir.
Sadece kazanmak kar etmek düşüncesinde olan bu kapitalistler bilmelidir ki. Bizler Tüketici İnsanlarız. Ve bizlerin Geliri Sizlerin Ürettiklerini Tüketecek kadar var ise Üretmiş Olduğunuz malın Bir Değeri Var. Bizler Tüketemez, Yada Tüketmez isek: Sizin Altın Yada Teneke Üretmenizin Bir Anlamı yoktur. Ayağınızı Denk alın.
Ve bizim ülkemizde yıllardır cari açık yerine Alamanya, Çin, Japonya Gibi cari fazla Verseydi. Bu gün Bu kapitalist sermaye Bizimle Uğraşmaz Kendine Sömüreceği Başka Limanlar Arar idi.
Lafım Sözüm Hepinize Komşular. Hepiniz, Hepimiz Ayağımızı Yorganımıza göre uzatmak zorundayız. İncili çavuş demedi demeyin.
Sohbet bittiğinde Kahvede bir alkış tufanı kopar. Arka masadan Murtaza: Ya incili dede Bu kadar Lafı Nerden Biliyon Diye Sorunca.Baban Poker'e Sor o sana anlatır deyip, konuyu kapatır.
Sonramı ne olur. Çok merak ediyorsan Genç gazeteye Abone Ol Devamını Haftaya OKURSUN.
Garip Fakii.