Ligin ilk yarısı geride kaldı. İnegölspor, ilk yarının son maçında kendi sahasında yaklaşık 35 dakika 10 kişiyle mücadele eden 1461 Trabzon'u mağlup edemedi ve ilk yarıyı 10. sırada bitirdi. Geride kalan 17 maçta 4 galibiyet, 10 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan İnegölspor, kendi sahasında oynadığı son 4 maçta sadece 2 puan toplayabildi.

Ligde son 7 maçta galibiyete hasret kalan Bordo-Beyazlı ekibimiz, Play-Off ve küme düşme hattının 7 puan uzağında. İnegölspor'un artık tek bir hedefi var; Play-Off. Peki bu Play-Off hedefi ne derece gerçekçi hedef? Bunu zamanla göreceğiz ama ilk yarıdaki İnegölspor'u göz önünde bulundurursak ne yazık ki Play-Off hedefi pek mümkün görünmüyor.

İnegölspor, ligin ilk 17 karşılaşmasında istikrarlı bir oyun ortaya koyamadı. Kendi sahasında oynadığı maçlarda bile rakibi 15-20 dakikadan fazla baskı altına alamadı ve etkili performans sergileyemedi. Maçların özellikle ikinci yarılarında oyundan fizik olarak tamamen düştü ve bazı maçlarda skoru koruyamayarak sahadan ya beraberlikle ya da mağlubiyetle ayrıldı.

Söyleyebileceğimiz en temel sorun takımın fizik kalite olarak ligin birçok takımından geride olduğu. Devre arası kampında takıma mutlaka fiziksel bir yükleme yapılması gerekiyor. İlk yarıyı kafasında haftalar öncesinden bitirmiş oyuncuların kampta sıkı bir programa tabi tutulmaları fiziki güçlerini artırması sağlanmalı.

İkinci en dikkat çekici sorun ise İnegölspor'un gol yollarındaki yetersizliği. Ligin ilk yarısında 20 gol atan İnegölspor, grupta sadece Etimesgut, Tokat ve K. Erciyesspor'dan fazla gol atabildi.

Puan cetvelinde İnegölspor'un üstünde yer alan tüm takımlar İnegölspor'dan daha fazla gol attı. Şaka gibi ama maalesef gerçek; takımdaki iki forvet Emre Aktaş ve Eren Açıkgöz'ün ligde toplam attığı gol sayısı 1. İkisiyle de yolların ayrılması son derece doğru bir karar.

İnegölspor'un oynadığı 4-2-3-1 formatında forvetin hemen arkasında kendine yer bulan iki oyuncu Berkay ve Hacı Mustafa'nın da toplamda sadece 2 golü var. Orta sahada daha çok defansif rol üstlenen iki oyuncu Emrah ve Oğuz'un toplamda 4 gol attığını göz önünde bulundurursak forvet arkası oynayan oyunculardan da verim alınamadığını söyleyebiliriz.

Bu mevkide oynayan oyuncuların daha çok gol ve asist katkısı yapan, oyunun temposunu belirleyen ve takımı organize edebilen oyuncular olması gerekir. İnegölspor'da kabak Berkay'ın başına patladı ve Berkay takımdan gönderildi ancak ilk yarıdaki Hacı Mustafa'nın İnegölspor'daki en kötü performanslardan biri olduğunu söylemek hiç de haksızlık olmaz.

Devre arası transfer yapmak çok kolay olmasa da şu an görünen takıma en az iki forvet takviyesi yapılacağı yönünde. Bence orta alana da lider özellikli, takımın hücum performansını artırabilecek bir oyuncu takviyesi olmalı. İsmail Köse'nin gönderilmesiyle sayısal olarak eksilen kanat rotasyonuna da bir oyuncu eklenmesi gerekli görülebilir.

İkinci yarıda fiziki olarak daha güçlü, oyunu kendi istediği gibi oynayabilen, pas kalitesi daha yüksek bir takım olabilirsek Play-Off hedefine yürüyebiliriz. Ama öncesinde İnegölspor yönetiminin sezon sonu hedefini net bir biçimde ifade etmesi gerek.

Eğer hedef Play-Off ise ben takımın bu hedefe İsmail Güldüren'le yürüyebileceğini düşünmüyorum. Şayet yönetim, "bu yıl bir şekilde bitsin önümüzdeki yıla hazırlanalım" şeklinde bir düşüncedeyse çok fazla mali yükün altına girmeden ikinci yarıya da İsmail Güldüren ile devam edebilir. Hedefi her ne olursa olsun ikinci yarıda İnegölspor'a başarılar diliyorum.