Hazırlık maçlarında genellikle ilk yarıyı dikkate almak gerekiyor. Zira teknik direktörün görmeyi istediği takım, genellikle ilk yarıda sahaya sürdüğü on birdir.

İnegölspor'un dünkü ilk yarı takımına baktığınızda geçen yıl zaman zaman gördüğümüz gibi Mustafa Vargel sağ bekte, önünde Eray, Gökhan Güleç sol çizgide, Berkay da orta alanın ortasında görev aldı. Acaba bu şekilde mi devam edecek, yoksa taraftara Metin-Gökhan-Raif üçlüsünü bir arada izleteyim şeklinde bir anlayış mıydı, onu ilerleyen haftalarda göreceğiz.

Eğer hoca bu tarzı sezon boyunca devam etmeyi planlıyorsa; bu sistem, İnegölspor'u çok ciddi sıkıntılara sokar. İlk yarıda verdiğimiz pozisyonlar bunun açık bir işareti. İnegölspor orta alanı, bu tarz bir oyun sisteminde çok aksıyor. Doğal olarak rakip takım daha çabuk orta alanı geçiyor ve pozisyon buluyor.

Mustafa-Bilal-Kemal ile Metin-Raif-Gökhan üçlüsünü bir arada oynatmak yerine bu oyuncuları maç içinde dönüşümlü olarak daha verimli kullanabiliriz. Gökhan'ı sol çizgide, Berkay'ı da alışık olmadığı orta alanda ön libero tarzında kullanmak, Mustafa'yı çizgiye hem hücum hem de savunma anlamında kullanmaya zorlamak kısa vadede başarı getirmez gibime geliyor.

Oysa klasik 4-4-2 anlayışı içerisinde Berkay'ın çizgiye çekilip, orta alanda mücadeleci, az pas hatası yapan, kazandığı topları verimli kullanan ve Çağdaş'ın yükünü hafifleten bir oyuncu şart.

Evet İnegölspor, daha iştahlı, daha fazla hücumu düşünen, topu bir an önce rakip alana gönderme derdinde olan bir ekip. Fakat, buna kontrol ve daha fazla topa sahip olma özelliğini koyarsa başarı gelebilir. Yoksa dünkü oyun sistemi içerisinde çok canı yanar.

.