Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yeni bir heyecanla görevlerine başladılar.

Henüz 1 ayı doldurmadılar görevlerinde... İlk verdikleri mesajlar da 'Şehri birlikte yöneteceğiz" ve "Ortak akılla hep birlikte şehrimize hizmet edeceğiz" oldu.

Bunu devam ettirmelerini dileyelim. Zira ortak akıl, halkla bütünleşme, onların sorunlarına yerinDe ulaşma belediyecilikte en önemli işlev.

Aslında bunu Başkan Aktaş özellikle 2.döneminde fazlasıyla yapmıştı. 'Başkan mahallenizde' projesiyle ayda bazen 2 ayda bir mahallelerde Cuma namazı sonrası muhtarlıkta halkla buluşulur, sorunlar dinlenirdi.

Aktaş, 3.döneminde Bereket Sofraları ile Cuma sabah namazlarında cemaatle buluşup; mahalleliyi dinlemeye başladı. Başkan Buluşuyor kadar kalabalık ve etki olmadı tabii.

Cumartesi günleri de halkla buluşma toplantılarını devam ettirdi. Fakat bu buluşmaların daha çok iş istekleri olduğunu da sık sık dile getirirdi.

Ortak akılla yönetme konusunda en güzel çıkışı Milletvekili Hüseyin Şahin yapmıştı. Seçilmesinin ardından muhalefet ilçe başkanları ile buluşmuş ve bu buluşmanın 6 ayda bir yapılacağını söylemişti.

Fakat o buluşma ne yazık ki ilk ve son buluşma oldu. Oysa devam ettirilseydi; herkese örnek bir proje olabilir, İnegöl önceliğinde sorunların çözümünde iktidar ve muhalefetin ortak çalışması sağlanabilirdi.

Ortak akılla yönetme konusunda Alper Taban'ın sözlerinin yer aldığı afişlerden de anlıyoruz ki; Taban daha çok halkla buluşacak, daha çok dert dinleyecek.

Aktaş'ın metro yolculukları, esnaf ziyaretleri de devam edecek. Buna milletvekili Hüseyin Şahin ve yeni ilçe başkanı olacak Mustafa Ersan da eklenmeli.

Böylece iktidar, halkın hem merkezi hükümetten hem de yerel belediyelerden beklentilerine göre yön almalı.

Yoksa 2019 seçimlerinin çok rahat geçeceği düşüncesinde değilim AK Parti için. Anketler de biraz onu işaret ediyor gibi...