Oylat A.Ş, İnegöl Belediyesi ve 5 ailenin ortaklığı ile 13 Mayıs 1942 yılında kurulmuş.
İnegöl'ün en eski Anonim Şirketi olma özelliğine sahip. Oylat A.Ş'nin şu anda en büyük hissedarı İnegöl Belediyesi ile birlikte 42 ortağı var.
Oylat A.Ş, hafta sonu Oylat meydanında düzenlenen programda 75'inci yılını kutladı.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, aynı zamanda Oylat A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı. Başkan Aktaş'ın şahsında Oylat ailesini tebrik ediyor, sağlık ve başarı ile nice yıllar diliyoruz.
OYLAT İNEGÖL'ÜN MARKASI
Bu birlikteliğin üzerinden 75 yıl geçmiş... 75 yıl sonra büyük ihtimalle bu satırları yazan ve okuyan hiç kimse hayatta olmayacak.
75 yıl sonraki tabloda biz yokuz ancak Oylat olacak inşallah!
İnegöl'ün mobilya gibi uluslar arası çapta bir markası olduğu gibi, köfte gibi ulusal çapta tanınan bir markası var. Oylat, İnegöl'ün markası olarak değerlendirildiğinde şüphesiz her zaman ilk üçte yer alır.
İnegöl'ün turizmi söz konusu olduğunda en başta da her zaman Oylat ilk sırada yer alır.
NERDEN NEREYE?
Belediye'nin ortaklığından dolayı Rahmetli Hikmet Şahin gibi bir çok Belediye Başkanının hizmet gündeminde Oylat da yer aldı.
Başkan Aktaş da başkanlığının ilk gününden beri, Oylat'la alakalı çalışmalar yapıyor.
Bir zamanlar, insanların Oylat'ta derme çatma baraka ve kulübelerde konakladığını çocukluğumdan hatırlıyorum.
Şimdi Oylat daha modern konaklama alanlarına sahip.
Oylat'ın yenilenen yolunu, kaplıca suyundan ısıtma sistemini de kayda geçmek gerekiyor.
Velhasıl, Oylat'ta 13 yıl öncesine göre çok şey değişti. Büyük emekler ve hedefler var. Yapılanlar yeterli mi? Tabi ki değil. Oylat'ta henüz yapılacak çok şey var.
Sorun ve ihtiyaçların Başkan Aktaş başkanlığındaki yönetim tarafından tespit edildiğini ve Oylat'ı daha ileriye taşıyacak projelerin, adım adım hayata geçirileceğini biliyorum.
Yeni Oylat Camisi'nin yapılması ve Oylat meydanının daha modern ve kullanışlı hale getirilmesi bunların başında yer alıyor.
Oylat'ın park ve yollarında, piknik ortamlarında, Büyükşehir'in de daha büyük yatırımlar yapacağını düşünüyorum.
75 YIL SONRA OYLAT
Ben bir an 75 yıl sonrasını hayal ettim.
Çift yönlü modern yollar ile Oylat'a ulaşılabildiğini, Oylat ile Alaçam yaylası arasında teleferik olduğunu düşündüm.
Oylat Mağarası'nın Oylat kaplıcalarına açılan kapısı olduğunu, mağara ile Kaplıca arasında yer altı şehri, yürüyüş ve dinlenme alanları oluşturulduğunu hayal ettim.
Gündüz vakti, Alaçam yaylasındaki kayak tesislerinden faydalanan turistlerin, akşam vakti Oylat'taki modern tesislerde günün yorgunluğunu attığını hayal ettim.
Kurulan telesiyej ile Oylat'ın orman ve şelalelerden oluşan doğa harikasında, yaz kış seyahat yapılabildiğini düşündüm.
Oylat'ın uluslar arası kalite ve hizmete sahip, sağlık ve spor tesislerinde, büyük takımların kış ve yaz kamplarını yaptıklarını düşündüm.
Oylat'ın, Spor ve oyun sahaları ile gençler için de bir cazibe merkezi olduğunu gördüm.
Modern konaklama tesislerinin, ulusal ve uluslar arası toplantılara ve zirvelere ev sahipliği yaptığını, dünya doktorlarının hastalarına, Oylat'taki sağlık merkezlerini tavsiye ettiğini düşündüm.
Saadet'in Oylat'a bakan yamaçlarında otantik pazarların oluştuğunu, botanik parklarda insanların yürüyüş yaptığını hayal ettim.
Geleceğin ve hayalin sınırı yok. Gaybı Allah bilir. Biz kullar ise sadece gayret ve tahminde bulunabiliriz. Ancak kesin olan bir şey var, Oylat iyi gidiyor ve gelecekte Oylat daya iyi bir konumda olacak İnşallah!