Şimdiki çocuklar bilmezler, bizler bir zamanlar Perihan Abla deme şerefine nail olduk. Mahallemizin her derde deva, gönüllere şifa ablasıydı. Kimin bir sıkıntısı varsa anlar, hemen yardıma koşardı. Umutsuz aşkı Şakir, mahallenin meraklısı Melahat, Şoför İsmet, Kasap Gülen Biftek, Berber Raşit dava arkadaşlarıydı.

Şakir'in: "öyle değil mi Perihan?", Perihan Abla'nın: "elinin körü Şakir", İsmet'in: "küt bi kafa", Melahat'ın: "ay neymiş neymiş?" replikleri unutulmazlar arasındadır.

Bir de benim hiç unutmadığım şöyle bir bölüm müziği var.Hacı baba hacı baba, bana da al bir araba, herkesin var bir babası , Benimkisi Şam babası, Hacı baba hacı baba.

Her zaman söyleriz, "nerde o eski mahalleler, komşuluklar?" diye işte tam öyle bir diziydi. Küçük büyük herkesin dostu, sıcacık merhametli kalbiyle Perihan Abla (Perran Kutman) çoğu zaman Perihan AblaIı kızdıran temiz kalpli Şakir(Şevket Altuğ), mahallenin kasabı, manavı ve çaycısı ile çok keyif aldığım dört gözle beklediğim bir diziydi.

Perihan Abla evin yükünü üzerine almış, yeğenleriyle beraber oturan 25 yaşları civarında, Şakir ise annesiyle beraber yaşar, şöförlük yapardı. Perihan Abla'ya aşıktı, genelde düşünmeden hareket eder kızdırır daha sonra da : "Öyle deme Perihan" der kalbini almak için can atardı. Mahalle halkının yaşadığı mutlu, mutsuz, acı ve tatlı olaylarını ekrana taşır ve her bölümde mesajlar verirdi.

Yıllar yılları kovaladı.ve hatıra defterimin arasından çıkardım sıcak ASSOS un sımsıcak yürekli insanlarını.

ARİSTO DAYIM

Dayım Ersin Ertürk; nam-ı diğer ARİSTO.. İnegöl'e yıllarını verdikten sonra sırtında ceketi ve kocaman yüreğiyle tutmuştu Assos 'un yolunu. Bir sezon çalıştığı Hocanın Yeri'nden parasını eksik alınca kalmaya karar vermişti orada. Denizden 20 mt uzakta tarlayı kiralamış, duşunu tuvaletini mutfağını ve yıllarca garson olarak çalıştığı Çardak Restaurantın benzerini yapmıştı.

İlk yıllar meşakkatli geçti.Kamping, karavan park restaurant. Yabancıydı, Assos'ta kabullenememişlerdi yöre halkı. ARİSTO koyduğu işletmenin adı ve yıllarca yaz kış kesmediği sakalıyla, yerli yabancı herkes tarafından ARİSTO olarak tanındı , bilindi.

En büyük desteği iki çocuğunun annesi yengem Samiye idi. Yemekleri yapar, bulaşık, çocuklar , çarşı pazar hiç durmadan koşturmaca içindeydi. İşleri, dayım ARİSTOyu , çocukları her şeyi çekip çevirirdi.

Hiç görmedim yorulduğunu, kocaman sevgi dolu yüreği durana dek. Mekanı cennet olsun erken kaybettik yengemi.Ve kuzenlerim: TC Cigdem Erturk, fotoğrafta çilli , asi yüzüyle bugüne kadar babasının ve kardeşinin yanında daima .. Ersen Ertürk denizden korkmayan ve hala geçimini denizden sağlayan sağlam kuzenim. SİZLERİ SEVİYORUZ.İYİ Kİ VARSINIZ...