Son günlerde İnegöl'ün bir yerel gazetesinde köşe yazarının teki Peygamber efendimizin sünnetini yok sayıcı, onu bir postacı mesabesinde gören bir yazı kaleme almış. Yazıyı okudum. Bir çok eksiği ile ayetleri canı istediği gibi eğip bükerek tevil etmiş. Bu arkadaşa göre Peygamberimiz Kur'an'ı gerek sözleriyle gerek yaşamıyla tefsir etmemiş de bu yazar peygamberde görmediği hakkı kendin de görüp tevil üstüne tevil etmiş.. Oysa bize Kur'an yeter diyerek yetmezmiş gibi uzun uzadıya anlatmış da anlatmış.. Önceki yazımda da belirtmiştim. Kişi ne bilirse bilsin çok önemli değil. Önemli olan haddini bilip bilmediği.

Şimdi sen kalkıp "O yaşayan Kur'an'dı" diyen Hz. Aişe'mizin aksine Resulullah'ın yaşamının, şahsi fikirlerini ve söylemlerinin önemsiz olduğunu söyleyecek, bunlara itibar etmeyecek ve dahi küçümseyerek itibar suikastine maruz bırakacaksın ama kendin gazete köşelerinde utanmazca ve umarsızca ahkam keseceksin. Ayetleri yorumlayacak, tevil edecek ve dahi yamultup Resul'ün sünnetinin olmadığına delil olarak sunacaksın. Biz de bu dolmaları yutacağız öyle mi!?

Dur bakalım orada hemşehrim.. Sen bazı ayetler verip kendine dar alanda kısa paslaşmalar yapmışsın ama Kur'an öyle okunmaz. Kur'an külli bir okumaya tabi tutularak anlaşılır. Ayetleri cımbızlayarak kafana göre anlamlarını yamultamazsın. Aksi halde şu ayetleri nereye koyacaksın? :

Allah ve Resulü, bir işe hükmettiği zaman, mümin bir kadın ve mümin bir erkek için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resulüne isyan ederse, artık gerçekten o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır. (Ahzab Suresi, 36)

Ey İnananlar! Allah'a itaat edin, Peygambere ve sizden buyruk sahibi olanlara itaat edin. Eğer bir şeyde çekişirseniz, Allah'a ve ahiret gününe inanmışsanız onun halini Allah'a ve Peygambere bırakın. Bu, hayırlı ve netice itibariyle en güzeldir. (Nisa Suresi, 59)

"De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın" (Al-i İmran Suresi, 31)

Ayrıca geçen gün sorduğum şu sorularıma da cevap istiyorum lutfederse kendileri eğer;

Nisa Suersi 59'da geçen Allah'a itaat Kuran'a itaattir ya Resul'e itaat?

Kur'an kendisine vahyolunmuş Hazreti Peygamber Kuran'ı nasıl anladı ve hayatına nasıl aktardı?

Bu önemli ve gerekli değil midir...?