İnegölspor, alt sıralardan tamamen kurtulmak ve Play-Off yarışında iddialı konuma gelmek için mutlak 3 puan alması gereken maçta Tokatspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Alıştığımız düzende başladı İnegölspor maça. Burak Uça'nın yedek kulübesinde olması, özellikle iç sahada oynanan ve 3 puan alınması gereken maçta taraftarı biraz şaşırttı. Erdi-Emrah-Yasin Görkem üçlüsünden Yasin Görkem ilk yarıda kendini göstermeye çalışan oyuncuların başında geldi. Takımın geneli vasatı aşamayınca kısır bir ilk yarı izlememiz kaçınılmaz oldu.

İnegölspor, ikinci yarıya Mahmut-Burak değişikliğiyle başladı. Bu dakikadan sonra topu daha fazla rakip yarı alanda tutmayı başardı. Rakibi çok baskı altına alamamasına rağmen son dakikalarda golü buldu ve skoru yakaladı.

Bu galibiyetle alt sıralardan tamamen kurtulmuş oldu İnegölspor. Zaten Tarsus, Buca, Eyüp ve Kartal gibi takımların olduğu grupta küme düşmek mucize olurdu. Artık hedef Play-Off oynamak. Madem İnegölspor Play-Off'u zorluyor, bundan sonra yapması gerekenlerden bahsedelim dilimiz döndüğünce.

Öncelikle iç sahada kalan 4 maçında 12 puan kesinlikle almalı. Deplasmanda da olabildiğince fazla puan toplamalı. Hoş ben bu takımın Play-Off oynamasının sadece küçük bir heyecandan ibaret olacağını düşünenlerdenim. İlk turda elveda derler İnegölspor'a. Mevcut kadroyla üst lig hayalleri bile kurulmamalı. Neden kurulmamalı? Çünkü takım yetersiz. Orta saha hücum anlamında sadece Yasin Görkem'in performansına bakıyor. Bek oyuncuları iyi niyetli. İlker fena değil, stoperde elinden gelenin en iyisini ortaya koyan Mustafa Vargel'den sağ bek olmaz.

Bu planlamada İnegölspor hala pozisyon bulmakta zorlanıyor. Kendi sahasında oyununu rakibe kabul ettiremiyor. Zayıf orta saha ve kanat performanslarıyla kabul ettirmesi hiç de kolay değil zaten. Benim anlayamadığım bu takımın devre arası yaptığı takviyeler. İlker ve Raif bu takımda direkt oynuyor. Tufan Zahid'le Abdülkadir de genelde dönüşümlü olarak forma giyiyorlar. Diğer transferler kulübede ve tribünde. Bunu taktiksel olarak eleştirebileceğimiz gibi, yönetimsel olarak da eleştirebiliriz. Bu oyuncular neden alındı? Bir orta saha oyuncusu bu takıma yeni transfer olmuş ve orta sahada Erdi Zengin'i kesemiyorsa hiç bu seviyelerde oynamasın. Sezon sonu 3. Lig'den takım bulsun kendine.

Sonuç olarak; bu takım Play-Off iddiasını sürdürse de büyük hayaller kurmamak gerek. Önümüzdeki yılın planlamasına şimdiden başlanmalı ve bu yıl yapılan hatalar önümüzdeki sezon için yapılmamalı.

Son olarak da şunu söylemem gerek. Tribünde kulak misafiri olduğum bir diyalogda Şaban Yıldırım hakkında ileri geri konuşanlar vardı. Geçen yıl Şaban Yıldırım'ı biz de eleştirdik. Ama takımın bugün bu noktada olmasının sorumlusu Şaban Yıldırım'mış gibi bir durum asla söz konusu dahi olamaz. Futbolcusundan malzemecisine herkesin çok büyük saygı duyduğu, "İnegölspor'a tarihinin en büyük başarılarından birinin yaşatmış" bir teknik adam hakkında herkes ne konuştuğunu bilmeli. Şaban Yıldırım, İnegölspor tarihinin en büyük isimlerinden biridir. Nokta.