İnegölspor zirve yarışındaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada zayıf Diyarbakır BŞB Spor ile 1-1 berabere kalarak lider Bandırmasporla puan farkını 3e indirme fırsatını değerlendiremedi.

İnegölspor maça çok iyi başladı. 8. dakikada Okan Denizle golü buldu. Erken gelen gol sonrası oyunun kontrolü tamamen İnegölspordaydı. Rakip yarı alana çok iyi yerleşti. Topu yere indirdiği bölümlerde rakibine çok büyük üstünlük kurdu.

Ayağa paslarla rakip kaleye gitti ve üçüncü bölgede etkili oldu. Orta sahada Muharrem-Emrah-Yılmaz üçlüsü oyunu çok iyi organize etti. Özellikle kanatları oyuna çok iyi dahil ettiler.

Okan Deniz, attığı golün de verdiği moralle sağ kanadı etkili kullandı, hatta maçın genelinde İnegölsporun en iyisiydi. Ancak bu tip maçlarda skoru artırmak gerek. 1-0 her zaman rakibi oyuna dahil etmeye elverişli bir skor. Lakin bunu ikinci yarının ilk bölümünde gördük.

İkinci yarıya Diyarbakır BŞB Spor hızlı başladı. Birkaç tehlikeli atak oluşturdular. 62. dakikada ise Kemal Hastürkün yaptığı faul sonucu konuk ekip hem penaltıdan golü buldu hem de İnegölspor 10 kişi kaldı.

Golden sonra daha arzulu ve motive bir Diyarbakır BŞB Spor vardı. Bir kişi fazla oynamanın avantajıyla birkaç tehlikeli pozisyon yakaladılar ancak İnegölspor golün şokunu atlattıktan sonra oyunun kontrolünü tekrar eline aldı.

Diyarbakır BŞB Sporun da geri çekilmesi sonucu oyunu tamamen rakip yarı alanda oynamaya başladı. Ama Görkemin, takım 10 kişi kaldıktan sonra sol beke gelmesi ve Okanın biraz daha forvet bölgesine sokulması sonucu ilk yarıdaki pas organizasyonu sağlanamadı. Zeminin de dakikalar geçtikçe ağırlaşması İnegölsporun biraz şuursuz bir hücum performansı sergilemesine sebep oldu.

Zaten takımın fizik gücünün de 70. dakikadan sonra düştüğünü gördük. Bu dakikalarda Ömürcanın oyuna girmesi İnegölsporun biraz daha etkili olmasını sağladı ama sonucu değiştirecek gol gelmeyince İnegölspor, kendi evinde çok önemli 2 puan daha bırakmış oldu.

Hedefi şampiyonluk olan takımlar için iç saha maçlarında galibiyetten başka bir natif yoktur. Özellikle de Diyarbakır BŞB Spor gibi zayıf takımlara karşı. Ancak İnegölspor bu beraberlikle iç sahada toplamda 9. puanını kaybetti. Teknik heyet ve oyuncuların puan kaybedilen maçlardan ders almadığı ya da bunu sahaya yansıtamadığı net şekilde belli oldu. Bu maç için zemin bahanesi bir nebze geçerli olabilir. Özellikle ikinci yarı gerçekten çok kötü bir zemin vardı. Yönetimin devre arasında buna mutlaka bir çözüm bulması gerek.

Bunun dışında İnegölspor, bazı oyunculardan hiç verim alamıyor. Hücum hattında değişiklikler oluyor ama sabit kalan tek şey Mümin. Benim bu sezon izlediğim 7. maçta Mümin Aysever yine hiçbir varlık gösteremedi. Oyunda kaldığı sürede sadece bir pozisyona girdi, onu da değerlendiremedi. Kesinlikle bu seviyenin ve bu ligin oyuncusu değil.

Ömürcan, bu takımın en yetenekli oyuncularından biri. Ama sanırım forvetlerin (Okanın bu maçtaki performansını dışarıda tutarak söylüyorum) kötü performansının faturası ona kesilmiş. Kulübede olması gereken oyuncu Ömürcan değildi. Oyuna sonradan dahil olan diğer oyuncu Emre Pehlivan son derece etkisiz. Oynadığı hiçbir maçta takıma katkı veremedi.

Bu takıma kesinlikle ve kesinlikle top saklamaktan daha fazla özelliğe sahip bir forvet oyuncusu alınmalı. Zaten yönetim bununla ilgili çalışmalarını yapıyordur. Bir diğer yapması gereken ise yukarıda da söylediğimiz gibi zemin çalışması. İkinci yarıda iç sahada puan kaybetmemeli İnegölspor. Böylelikle şampiyonluk hedefini sürdürebilsin.

Umarım bu takım, coşkulu taraftarının O sene bu sene tezahüratını gerçekleştirir. Ben vatani görevimi yaparken elimden geldiğince takip etmeye çalışacağım. Haziran ayında döndüğümde şampiyonluğu kutlayan bir İnegöl olması en büyük temennim.