Sonradan İslam'ı seçen ve Müslüman olan Numan Ali KHAN, Müslüman olmadan önceki İslam'a ve Müslümanlara olan bakışını şöyle anlatıyor:

-Sanki İslam bizim bugünkü hayatımızla ilgili değil de 500 yıl önceki insanların hayatıyla ilgiliymiş gibi düşünürdüm.Çünkü kendileriyle konuştuğum kimi Müslümanlar günümüz problemlerine çözüm getirmek yerine dünyadan uzaklaşmayı tercih ediyorlardı.

-Müslüman olmadan önce İslam hakkındaki düşüncem şuydu:"Bu din fazlasıyla katı ve zor.Din,alabildiğine emirler ve yasaklarla dolu.Bunları uygulamaya kalkarsan normal bir insan olmaktan çıkarsın."

- Bir Müslüman ne kadar dindar ise o kadar aksi,öfkeli,katı ve agresif olur, diye düşünürdüm.

-Ne zaman uzun sakallı birini görseydim yolumu değiştirirdim.Çünkü bana Cehennemlik olduğumu söylerlerdi.

-İslam hakkında kafama takılan soruları ne zaman birine sorsam bana sert çıkışıp "Git abdest al,2 rekat namaz kıl.bunlar şeytanın vesveseleridir.Yoksa kafir olursun" derlerdi.

Ve ben gördüğüm şu manzaraları Kur'an'dan incelemeye başladım.

Gördüm ki:

-Çağın dışında kalanlar (Haşa) İslam ve Kur'an değil, Müslümanlarmış.Meğer Kur'an tam da günümüze cevap veren bir kitapmış.O nedenle Kur'an'a baktım imrendim,o tür Müslümanlara baktım iğrendim.

-Meğer sert ve kaba olanlar da yine o tür Müslümanlarmış.Kur'an ile ilgisi yokmuş.Çünkü Yüce Rabbimiz bu Dini ve bu Dinin Peygamberini (sav) gönderirken şöyle buyuruyor:

"Biz Seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik"(Enbiya,107).

"...Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi. Artık sen onları affet. Onlar için Allah'tan bağışlama dile. İş konusunda onlarla müşavere et. Bir kere de karar verip azmettin mi, artık Allah'a tevekkül et, (ona dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever."(Ali İmran,159).

-Her soru soruşumda bana kızıp "sen kafir olacaksın,bunlar şeytandandır"derlerdi.Oysa Kur'an onların dediği gibi demiyordu.Şöyle buyuruyordu:

"...Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun."(Enbiya,7).

"Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım...(Bakara,186).Kur'an aklımızı kullanmamızı istiyor.

"Düşünesiniz diye Allah size ayetlerini böyle açıklamaktadır"(Bakara,242).

"O (Allah),akıllarını kullanmayanları murdar kılar"(Yunus,100).

Bu araştırmalardan sonra Numan Ali KHAN şu soruları sorar:

1-Barış dini olan İslam,nasıl oldu da savaş dini haline getirildi?

2-Nasıl oldu da Peygamberi Rahmet için gelen İslam,şiddet dini haline getirildi?

3-Başka dinin mensuplarına bile iyi davranmayı emreden İslam nasıl oldu da kendi içinde kan dökücü din haline getirildi.

4-Savaşlarda bile Kilise ve havra yıkmayan İslam'a inandıklarını söyleyenler birbirlerinin camilerini ve türbelerini nasıl oluyor da havaya uçuruyorlar (Suriye,Irak,Yemen,v.b olduğu gibi).

5-"İki günü birbirine eşit olan zarardadır" diyen bir Peygamberin ümmeti neden çağın gerisinde kaldı?

6-Kur'an, "Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır...(Bakara,2) deyimini sadece Kur'an için kullanırken nasıl oluyor da her gurup ve cemaat kendi Efendi Hazretlerinin kitaplarını hatasız kabul ediyor buna karşılık Kur'an'ı yorumlamaya çalışıyorlar.

7-İlk emri "İKRA' (Oku) olan Kur'an'ı değil de her gurup ve fırka kendi liderinin eserlerini okuyor.Hatta bu eserlere kutsiyet atfederek "YAZDIRILDI" diyerek imanı tehlikeye atan iddialar da bulunuyorlar.

8-Kur'an bir çok ayette "VELA TEFERREKU"(parçalanmayın) derken bizler binbir parçaya bölündük.Her fırka kendilerinin Fırka-ı Naciye (Kurtuluşa Eren) olduğunu iddia ediyor.

Bugünkü gençlik neden İslam'dan uzaktır,ilim insanı neden İslam'a yanaşmıyor diye merak ediyorsanız bunun sebebi yukarıda anlatılanlardır.Bütün bu sıkıntıların ilacı biz Müslümanlar tekrar Kur'an ve Sünnete döndüğümüz de ancak huzurlu ve mutlu olabiliriz.

UNUTMAYIN:İnsan düştüğü yerde ayağa kalkar.