Hamd alemlerin Rabbi olan Allah cc.'ya mahsustur. Salat ve Selam, Hz. Muhammed (sav)'e, temiz Ehl-i Beytine, O'nun Ashabına ve Ramazan ayını bilinçli ve takva üzere geçiren tüm mücahid / mücahidelerin üzerine olsun.

Evet, Allah size bu kolaylıkları sağlamıştır, şüphesiz ki Allah sizin için kolaylık murad etmektedir.

Allah sizin için zorluktan yana değildir. Öyleyse sizler de zorlaştırmadan yana değil kolaylaştırmadan yana tavır alın. Bu konuda birkaç hadis okuyalım inşallah.

Aişe (r.a)'nın bildirdiğine göre, bir kadınla beraber otururken yanlarına peygamber (s.a.v.) girdi ve: "Bu kadın kimdir?", diye sordu. Aişe validemiz: Bu filan kadındır deyip onun kıldığı namazları uzun uzadıya anlatmaya başladı. Bunun üzerine peygamber (s.a.v.) efendimiz:

"Bütün bunları sayıp dökmeyi bırak, gücünüz yettiği kadarıyla ibadet etmeniz size yeter. Vallahi siz amellerden usanmadıkça Allah'ta size sevap vermekten usanmaz." buyurdu.

Aişe (r.a) devamla Rasulullah (s.a.v.)'in yanında "En sevimli ibadet az da olsa devamlı yapılanı idi." dedi. (Buhari İman 32, Müslim Müsafirin 215)

Abdullah İbn-i Mes'ud (r.a.)'den rivayet edildiğine göre peygam-ber (s.a.v.) şöyle buyurdu:

"Her türlü işlerinde ve sözlerinde ileri gidip haddi aşanlar helak oldular."

Rasulullah (s.a.v.) bu sözü üç sefer tekrarladı. (Müslim, ilim 7)

Evet, Allah siz kolaylık diler, öyleyse sizler de:

"Bu kolaylığı sayıyı tamamlamanız ve size yol gös­ter­diğinden dolayı Allah'ı büyük tanımanız için meşru kılmıştır. Umulur ki şükredersiniz."

İnsan kolaylığı görünce hemen "Allahu Ekber" der değil mi?

Rabbimin ne büyük lütufları vardır! diyecek ve bu hidayetin­den dolayı Allah'ı büyükleyeceğiz. Ve Allahu Tealaya kulluk yapa­cağız. (2)

2- Besairu'l-Kur'an 2. Cild 458. Sayfa