Müzisyen, 01 Ağustos 1941 tarihi İnegöl doğumludur. Küçük yaşlarda Bursa'ya taşındılar. Oto tamirhanesi çalışanı olarak hayatını sürdürürken 1958 yılından itibaren müzikle ilgilenmeye başladı.

Haydar Telhüner, Kadri Şençalar, Gavsi Baykara, Fahri Kıral gibi müzisyenlerden eğitim ve katkı gördü. 1960'lı yıllarda Bursa'da sahneye çıkan bir müzisyen olarak hayatını sürdürdü. Plakları: Gülelim Eğlenelim-Çileli Bülbül, Bir Yar sevdim Adalı-Dertli Pınar, Düş, Ben Gibi bir Aşk'a-Avareyim Ben, Neşelenip coşalım-Güzel Bir Kız Sevdim'dir.

Kaynakça : Bizim İnegöl gazetesi 24 Ağustos 1967 s.2

GÜLSÜN HANIM

İlçemizde bir sokağa adı verilen roman kahramanı kadın. İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi'nde Psikolojik Danışman olarak görev yapan eğitimci Songül A. Yılmaz tarafından kaleme alınmıştır. Kişisel gelişim romanıdır. Nisan 2014'te yayınlanmış Kasım 2014 İnegöl Belediye Meclisi kararı ile "Gülsün Hanım" adlı roman kahramanının ismi ilçemizde bir sokağa verilmiştir.

1940'lı yıllardan başlayarak günümüze kadar gelen, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ekonomik ve kültürel durumunu yansıtan, gerçek yaşam öyküsü. Bir kadını hayata tutunma ve çocuklarını devlete yararlı insan olarak yetiştirme çabası anlatılmaktadır. Yazar kitabı yazmaktaki amacının "Önceliğin dezavantajlı konumdaki kız çocuklarımızın her ne şart altında olursa olsun, eğitim hayatlarına devam etmeleri gerektiğini vurgulamaktı ?" şeklinde dile getirmiştir.

Kaynakça : Gülsün Hanım (2014-Sokak Kitapları Yayıncılık)

ALİ GÜMÜŞ

İnegöl Belediye Meclis Üyesi, cemiyet adamı. 20.11.1938 tarihi İnegöl doğumludur. Şükrü Nail Paşa İlkokulu'nda ilkokul eğitimi sonrası Mahmut Kur Ustanın yanında sandalyecilik mesleğine girerek çalışma hayatına atıldı.

Sandalyecilik, kerestecilik, kontrplak üretimi gibi işlerle meşgul olarak hayatını sürdürdü. Aktif siyasetini Adalet ve Doğruyol Partileri bünyesinde sürdürdü. 1968-73 ve 1973-77 dönemleri Adalet Partisi İnegöl Belediye Meclis Üyesidir. On yıl bu görevi üstlenmiştir. 07.12.1984 tarihli atanan ve 04.04.1985 tarihli kongrelerde Doğruyol Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesidir.

İnegöl Yıldızspor (İnegölspor) yönetim kurullarında da görev aldı. 1977 yılı İnegöl Sanayi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olup cami faaliyete geçene kadar katkı sundu. Altıeylül İlkokulu Koruma Derneği Başkan ve yöneticiliği yaptı. 24.12.2014 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : 06.03.2017 tarihinde oğlu Ercan Gümüş ile görüşüldü.