Hadisi Şerif olduğu da rivayet edilen; "Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir" sözü vardır. Evet, İnegöl çok önemli bir alimini kaybetti.

İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde, bir dönem hitabet dersini de aldığım değerli hocamız, gönül insanı, dili, kalbi ve duasıyla her daim hatırlayacağımız Sami Koparan'ı kaybettik.

İmam Hatip Lisesi'nde okuyan öğrenciler, onunla birlikte görev yapan öğretmenler, idareciler mutlaka onu hayırla yad edecektir. Hepsinin Sami hocamızla ilgili farklı farklı anıları vardır.

1996 yılında son sınıfta hitabet dersimize girerdi Sami Hocamız. Biri mahallemizin camii Altınbaş olmak üzere 2 kez hutbeye çıkmıştım. Hutbeye çıkmak sadece dini bir görev değil; aynı zamanda toplum karşısında kendini ifade edebilme yeteneğini geliştirme adına önemli bir adımdı.

Sami Hocam, hutbeye çıkmadan önce adeta bir antrenörün sporcusunu motive ettiği gibi öğrencilerini motive eder; heyecan yapmadan, sakin fakat güçlü ses tonuyla hutbe okumamızı isterdi.

Sami Koparan, hak ve hukuka derslerinde de çok dikkat ederdi. Bir yazılıda sınıfa soruları dağıttıktan sonra 'Allah'tan korkmuyorsanız, kul hakkından utanmıyorsanız birbirinize bakabilirsiniz. Ben dışarı çıkıyorum' der; yazılı bitiminde kağıtları toplamaya gelirdi.

Bu sınavlardan birine çalışmamıştım. O sözlerin ardından da yanımdaki arkadaşıma bakmaya utanmış; boş denebilecek bir kağıdı masaya bırakmıştım. Erken çıktığımı görünce de 'Sayın Başkan hayrolsun' dedi. 'Çalışamadım hocam. Üniversite sınavına hazırlanırken; derslere pek bakamıyorum' demiştim. Beni bu davranıştan dolayı da kutladığını hatırlıyorum. Böyle bir anım da vardı hocamla.

İnegöl önemli bir alimini kaybetti. İnegöl'ün en güzel dua eden insanı yaşamını kaybetti. Binler Sami Hocasını uğurladı.

Bir süre önce dile getirdiğim hususu Sami Hocamın vefatının hemen ardından tekrarlıyım. Sami Koparan İmam Hatip camiası adına önemli bir isimdir. İmam Hatip için 28 Şubat'ta çile çekmiş bir isimdir. 28 Şubat'ın zalimleri Koparan'ı okulundan, öğrencilerinden koparmıştır.

Yeni İmam Hatip Ortaokullarına, liselerine İnegöl ile hiçbir alakası olmayan, dizilerden etkilenip; 7 Güzel Adam'ın isimlerini verdik. Tamamıyla günün koşullarında magazinsel bir yaklaşımdı.

Bu kişiler önemli isimler ama İnegöl ile ne Sezai Karakoç'un, ne Erdem Beyazıt'ın, ne Nuri Pakdil'in hiç bir ilgisi, alakası yok. Yetkililere tekrar sesleniyorum.

Hikmet Şahin İnegöl'ün, İmam Hatip camiasının markalaşmış ismidir. Nusret Vardar, Sami Koparan İmam Hatipler için ömrünü vermiş İnegöllü isimlerdir. Dizilerde okul ismi aramak yerine bu değerleri okullarımızda yaşatalım.

İnegöllü İmam Hatip öğrencileri de nerede okuduklarını, kimlerin ne mücadele verdiklerini anlasın ve onlar gibi olmak için mücadele versin.