1 sene sonra çok önemli bir seçim sürecine gireceğiz. Bu süreç hem Türkiye için hem de İnegöl için tarihi önem taşıyor.

Siyasi hedefleri olanlar için de büyük bir fırsat var kapıda. Güncelliğini koruduğu için bu konudaki tespitlerimizi özetleyerek yenileyelim.

Bursa'nın patronu şu an Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu gözüküyor. Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte bu üç isim, Ak Parti'yi Bursa'da 2019 seçimlerine taşıyacak konumda şu an. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Bursa seferinde, otobüste halkı selamlayan Erdoğan'ın yanında, sadece bu üç isim vardı.

Bülent Temelli ismi de bu isimlerle birlikte sık sık zikrediliyor. Hatta Temelli'nin İnegöl belediye Başkanlığını hedeflediği, gelen bilgiler arasında.

Tabi seçim öncesi son bir kabine değişikliği ile tüm bu dengelerin alt üst olması mümkün.

Yaşadığı ve aktif siyasette yer aldığı müddetçe, Bursa için Faruk Çelik ismi her zaman dikkate alınması gereken bir isim. Çelik, seçim öncesi tekrar kabineye girebilir. Çelik ile birlikte Hüseyin şahin ismi, seçim öncesi Bursa'da daha etkin hale gelebilir. Nitekim geçtiğimiz günlerde Faruk Çelik Gemlik'te eski teşkilat mensupları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi ve: "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi önemlidir. Zaman küs olma zamanı değil, birlik zamanıdır. Bir olalım, diri olalım, iri olalım" mesajı verdi.

BAŞKAN AKTAŞ'IN HEDEFİ TEKRAR BÜYÜKŞEHİR

Bursa'da, muhtemel bir kabine değişikliğinde Bakan olacak isim, her zaman merak ve mücadele konusu olacaktır. Diğer merak edilen husus; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 2019 yılında tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği.

Başkan Aktaş, Büyükşehir başkanlığı ile siyasi hayatında yeni bir sayfa açmış oldu. Şüphesiz bu noktada Başkan Aktaş'ın en büyük hedefi; Büyükşehir'de yola devam etmek. Başkan Aktaş'ın Büyükşehir'deki tüm hamleleri buna işaret ediyor.

Başkan Aktaş seçim öncesi son bir yılını çok verimli ve etkin kullanmaya çalışıyor. Başkan Aktaş'ın, Halk arasında kısa sürede, büyük bir teveccüh gördüğünü söylemek mümkün. Eğer bu teveccüh devam ederse, Büyükşehir'de karşısına çok az rakip çıkacaktır.

İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞINI HEDEFLEYEN ÇOK KİŞİ VAR

İnegöl'e gelince; 2019 sonrası Başkan Aktaş'ın yol haritasında; halef selef olacağı en güçlü ismin Alper Taban olduğunu ta başından beri biliyorduk. Nitekim, Ankara'ya çağrılan Alper Taban ve Nedim Bayram ikilisinden İnegöl'e başkan olarak dönen isim Alper Taban oldu.

Ancak Başkanlık sonrası Aktaş ile Taban arasındaki paylaşım ve diyolog ne seviyede, işte bu konu biraz tartışmaya açık.

Kulislerden gelen bilgilere göre: Başkan Aktaş ile Başkan Taban arasındaki iletişimin beklenen düzeyde olduğunu söylemek mümkün gözükmüyor.

Şüphesiz Başkan Taban, teşkilat geçmişinin yanında Belediye geçmişi ile de ön plana çıktığı gibi, kişiliği ve duruşu ile de temayüz eden, sevilen bir isim. Ancak Başkan Taban farkında mı bilmiyorum ama Basın ilişkileri ve personel memnuniyeti açısından da bize gelen bilgiler pek olumlu değil.

Şimdi herkes gibi biz de şunu merak ediyoruz: 2019 yılında Alper Taban tekrar İnegöl başkanlığı için aday gösterilecek mi? Başkan Taban şu anda o koltukta Erdoğan'ın ve Ak Parti'nin tercih ettiği isim olarak oturuyor. Tekrar aday gösterilip halkın da onayını aldığında, tam manasıyla İnegöl'ün başkanı olacaktır.

Son bir yıla girilirken, Alper Taban'ın Belediye yönetimi ve performansı bu açıdan çok önem taşıyor. Açıkca söylemek gerekiyorsa; verdiği mesajlar, yaptığı hamleler, görev verdiği isimler ve politik ilişkileri, tekrar aday olmayı hedefleyen Başkan izlenimi vermiyor. Kadro ve ekip açısından da Başkan Taban'ın sıkıntı yaşadığı konuşulanlar arasında.

Şüphesiz Başkan Aktaş gibi basın ve halkla ilişkiler konusunda zirve yapmış güçlü bir isim sonrası, Başkan olmak kolay değil. Tüm mesele bizce; Başkan Aktaş'ın gölgesinde kalmamak ile Başkan Aktaş'tan daha fazlasını hedeflemek arasında düğümleniyor. Başkan Taban, Başkan Aktaş'ın tecrübesinden ve desteğinden faydalanmasını bilirse, işte o zaman bu düğümü çözebilecektir. Aksi halde bu yolun devamı gözükmüyor.

Bununla birlikte Nedim Bayram ismi bu konuda hala Başkan Taban'a en büyük rakip. Bizim tahminimiz; adaylık süreci başladığında, beklenenden çok kişi İnegöl Belediye Başkanlığına talip olacaktır. Bülent Temelli, Yavuz Uğurdağ, Adem Demir gibi isimler şimdiden konuşuluyor.

Ben bile aday olabilirim. Neden olmasın ? Şaka bir yana; 2019 yılına doğru hem Bursa'da hem İnegöl'de, çok önemli siyasi gelişmeler bizleri bekliyor.