Hafta sonu seçime gidiyoruz.

Son virajda tablo gayet net; Türkiye'de seçmenler ikiye ayrılmış durumda:

1-Recep Tayyib Erdoğan'a oy verecekler.

2-Recep Tayyib Erdoğan'a oy vermeyecekler.

Bir de üçüncü bir seçmen sınıfının oluşacağı tahmin ediliyor:

Recep Tayyip Erdoğan'a oy verip Ak Parti'ye oy vermeyecekler. Bu tahmine göre: Ak Parti'nin oy oranının Recep Tayyip Erdoğan'ın alacağı oy oranından düşük olacak.

Daha öncede yazdım; Kim ne derse desin: Türkiye bir seçime daha giderken, seçim gündemini belirleyen ve kontrol eden tek isim vardı: Recep Tayyip Erdoğan.

Benim tahminim; Erdoğan ilk turda sandıktan zaferle çıkıp seçilecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması sürpriz olur. Bu durumda da sadece Erdoğan'ın zaferi gecikmiş olur.

Çünkü Erdoğan'ın karşısında kendisi kadar güçlü ve etkili bir aday bulunmuyor.

Ve bu rakiplerin en büyük dezavantajı; kendi projelerinden çok, Erdoğan'ın projelerini bitirip, yapılanları yıkmayı konuşuyor olmaları.

Erdoğan seçim öncesi, partisine ve ekibine yapılan eleştirileri metal yorgunluğu başlığı altında topladı. Ve eleştirileri dikkate alarak Belediye Başkanlarından başlayarak, il başkanları ve milletvekilleri ile devam eden bir değişim rüzgarı başlattı.

Bu değişimin sonuçlarını Bursa ve İnegöl'de de yaşadık. Yerel yönetimlere yeni bir heyecan geldi. Bunun asıl etkilerini Belediye seçimlerinde göreceğiz.

Büyükşehir'de Recep Altepe gitti yerine Alinur Aktaş geldi. İnegöl Belediye Başkanı da Alper Taban oldu. İl başkanı Ayhan salman olurken, İnegöl ilçe başkanlığına da Adem Demirel yerine Mustafa Ersan getirildi.

Aynı değişimin Milletvekili listelerine de yansıması bekleniyordu. Bursa açısından beklenen gerçekleşti diyebiliriz. Faruk Çelik gibi önemli isimler listede yer almadı. Hüseyin Şahin de aday olmamayı tercih etti.

Faruk Çelik; ya, bakan olacak.Ya, belediye başkan adayı gösterilecek.Ya da bir dönem dinlendirilecek.

Aynı ihtimaller Hüseyin şahin için de geçerli. Hatta Şahin'in Külliye'de özel bir göreve getirilmesi de sürpriz olmaz.

Ancak İnegöl'ün aday listesinden memnun kaldığını söyleyemeyiz.

Bursa'nın milletvekili sayısı 18'den 20'ye çıktı. AK Parti, son seçimde Bursa'dan 11 milletvekili çıkarmıştı. Bunların 6'sı yeni listede yok. Bakalım Ak Parti, Pazar günü sandıktan kaç vekil çıkaracak? 12 sayısının altına düşülmesi Ak Parti için başarısızlık olur. Başkan Salman'ın açıklamasına göre; hedef 14 milletvekili.

CHP'nin Bursa ve İnegöl'de oy oranını koruyacağını düşünüyorum.

Seçim sonucunu etkileyecek 2 anahtar parti var: Saadet ve İYİ Parti. Millet İttifakı'na katılıp baraj engelinden kurtulan Saadet Partisi'nin İnegöl'den milletvekili çıkarması çok zor bir ihtimal. Fikret Bayram bana göre çalışma stratejisi ve söylemleri ile seçimin tartışmasız galibi. Ancak Saadet oylarının CHP'ye yarayacağı söylentilerinin Bayram adına sandığa olumsuz yansıyacağı tahmin ediliyor..

İYİ Parti'nin, MHP'den çok oy götüreceği diğer bir tahmin. Seçimin asıl kilit noktası bu tahmin bence. HDP'nin barajı geçip geçemeyeceği de sandık sonuçlarını çok etkileyecek.

Son sözümüz şudur; sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun, kazanan ülkemiz ve Milletimiz olsun.