Erken seçim iddiaları var. Daha doğrusu vardı. Başbakan bu iddiaya son noktayı koydu.

Erken seçim iddialarının sorulması üzerine, Başbakan Yıldırım'ın cevabı şu oldu;

"Erken seçim ne sebep var? Herhangi bir sebep var mı? Faraziyeler, ihtimallar üzerine amel olmaz.

Meclis'te de anayasa geçecek, inşallah birinci turda olduğu gibi. Referanduma gideceğiz. Milletimize bu değişikliği en güzel şekliyle anlatacağız ve yolumuza devam edeceğiz.

Seçimler 2019'da planlandığı gibi olacak. Erken seçim konularını gündeme getirerek ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok. Vatandaşlarımız, iş alemimiz planlarını yapsınlar.

Yatırım planlarını ertelemesinler. İstikrar devam ediyor. Türkiye, ekonomi alanında istihdam alanında ve kalkınma, büyüme alanında gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edecek"

Özetle Başbakan diyor ki; seçimi konuşmak için henüz erken. Herkes işine baksın.

BAŞKAN ALTEPE YENİDEN ADAYIM DEDİ

Tereddüte gerek yok, doğru. Ancak 2019'da yapılacak seçimin plan ve hedeflerini şimdiden yapanlar yok değil.Nitekim Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şimdiden yeniden aday olacağını ilan etti.

Başkan Altepe, Yeni Dönem Gazetesi'nden Yüksel Baysal'a konuşmuş ve devam eden hizmetlerin tamamlanması için "yeniden varım" demiş.

Recep Altepe'yi Tv ve gazetelerden takip ediyorum. İnegöl'e geldiği zamanda canlı dinliyorum. Fırsat buldukça, büyük bir heyecanla, yaptıklarını ve yapacaklarını anlatıyor.

Başkan Altepe yaptıklarını saymakla bitiremiyor. Acaba Bursa sokaklarında yürüyen vatandaşa, İnegöl sokaklarında yürüyen vatandaşa; "Recep Altepe hangi hizmeti yaptı? Diye sorsak kaç hizmetini sayabilirler.


Benim konuştuğum vatandaşlar, maalesef Recep Altepe ile aynı düşünmüyorlar. Vatandaşa göre; Altepe Bursa'da Rahmetli Hikmet Şahin'in, İnegöl'de de Başkan Alinur Aktaş'ın gölgesinde kaldı.

Recep Altepe imzasını taşıyan 2 tane eser sayamıyor vatandaş. Ya Başkan Altepe yaptıklarını iyi anlatamıyor ya da vatandaş haklı.

Başkan Altepe'nin şu tespitine katılıyorum; "Yerel yönetici birkaç dönem başkanlık yapmıyorsa ortaya bir eser çıkartamaz. Şehrin marka olması için belediye başkanının sürekliliği lazım. Yönetimde istikrar için bu gerekiyor."

Ancak geçen 2 dönem, gelecek dönem için iyi işaretler vermiyor sayın Başkan!

ELEŞTİRİ KİMSENİN HOŞUNA GİTMEZ

Biliyorum, bu tür eleştiriler Başkanların hoşuna gitmez. Haklılar da...Bir Belediye Başkanı için; "Hiçbir şey yapmadı demek insafsızlık olur." Elbette yapılan çok şey var. Başkan da bunları heyecanla anlatıyor zaten. Ancak vatandaşın algısı çok önemli.

Sizin yaptıklarınız vatandaşta karşılığını buluyorsa yapılmış sayılıyor. Sayısız hizmet yapsanız, vatandaş için karşılığı yoksa, sandıkta hükmü olmuyor. Başkanlar bazen etrafındaki eleştiriye kapalı halkadan dolayı, vatandaşın algısını yakalayamıyor.

Şüphesiz Altepe, başladığı işleri bitirmek istiyor. Vatandaştan aldığım intiba; ya vatandaş yapılan işlerin farkında değil, ya da Altepe ne yapmadığının farkında değil.

VATANDAŞTA HEYECAN UYANDIRABİLİYOR MUSUNUZ?

Başkan Altepe demiş ki: "Heyecanım yerinde. Belediye başkanlığı heyecan işidir. Ben halkımın ne istediğini biliyorum. Ben bir yere gelmek için siyaset yapmadım." Bütün belediye Başkanları şunu söylerler. Bunlar güzel ifadeler. Ancak heyecanını yitirmeyen Belediye başkanı şunu atlamamalı; Acaba halkım da benim ismim söz konusu olduğunda heyecan duyuyor mu?

Farkındayım; Daha yapılacak çok iş var. Ancak halk bu yapılacak işlerde yeniden seni görmek istiyor mu? Hele İnegöl tablodan hiç memnun değil, bilesiniz.. Büyükşehir'in nimetlerini değil daha çok yükünü ve zammını çektik İnegöl olarak. Su zammı başta olmak üzere, beklenen hizmetlerin gelmemesi, İnegöllüyü çıldırtma noktasına geldi, bilesiniz.

Maçın ilk yarısı, eğitim döneminin ilk dönemi gibi düşünelim. Maç bitmeden, sene sonu gelmeden, eldeki karneden iyi ders almak gerekiyor.