Şehit piyade er. 1976 yılı İnegöl-Karahasanlar köyü doğumludur. Temel askerlik eğitimini Manisa-Kırkağaç Komando Birliği'nde yaptı. Beytüşşebap 5. Jandarma Komutanlığı Tabur 2. Komando Bölük Komutanlığı emrinde vatani görevini yerine getirirken 22.05.1997 tarihinde silahlı kuvvetlerce düzenlenen Çekiç operasyonunda Kuzey ırak Girekumartepe bölgesinde meydana gelen çatışmada teröristlerle meydana gelen çatışma sonucu şehit düşmüştür. Cenazesi Karahasanlar Köyü Mezarlığına defnedilmiştir. Adı Mesudiye Mahallesi'nde bir sokakta yaşatılmaktadır.

Kaynakça : 20.04.2016 tarihinde İnegöl Askerlik Şube Komutanı Bnb.Kerim Kazanasmaz ve Astsb.Üstçvş. Bayram Çelikoğlu ile görüşüldü.

KURT ALİ (METE)

1939 Bursa şampiyonu olan İdmanyurdu'nun başarılı bir sporcusudur. Gösterdiği performansla Ankara Gençlerbirliğine transfer olmuş. Orada da Ankara Mahalli Lig şampiyonalarında bir çok kez gol kralı da olmuştur. İnegöl dışına transfer olan ilk futbolcudur. Bunun dışında 28.05.1938 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'ne göre Halkevi'nin tertip ettiği atletizm müsabakalarında 100 metreyi İnegöl İdmanyurdu takımından Kurt Ali'nin kazandığını söylüyor. İnegöl'ün ilk bilinen kısa mesafe koşucusudur. Bir maç sonrasında soğuk gazoz içmiş tüberküloz olmuş genç yaşta vefat etmiştir.

Kaynakça : 05 Ocak 2013 tarihi İnegöl Kent Müzesinin 4. Yılı İnegöl İdmanyurdu Anma Sergisi, Foto İnegöl Nostalji Albümü

KOÇAK MUSA (KAHYA)

İsmi ilçemiz Süleymaniye Mahallesi'nde bir sokakta yaşatılan Musa Koçak (Kahya) 1889 yılı Üsküp Kumanova doğumludur. Aile 1916 yılında Anadolu'ya göç etti. İlk yerleştikleri yer Bergama'da dokuz yıl kaldılar. Hayvancılık yaparak geçimini sağladı. İnegöl'e taşınma sonrası da hayvancılık ve tarım yaptı. 25 Nisan 1977 tarihinde vefat etti. Vefatı sonrası İmara açılan yer sahiplerinin adının o bölgede bir sokağa verilmesi geleneğine uygun olarak ismi ilçemiz Süleymaniye Mahallesi'nde bir sokağa verildi.

Kaynakça : 19.04.2017 tarihi torunu Kenan Koçak ile görüşüldü