Siyasette senaryo bitmez. Hem ülke genelinde hem de yerelde yaz yazabildiğin kadar. Yerele dair bu senaryoların bir kısmını paylaşalım sizlerle.

Önce Bursa Büyükşehir'den başlayalım. Malum başında bizden biri olunca senaryolar da hem bol hem de daha iştahlı kurgulanabiliyor.

Alinur Aktaş 17 aylığına mı o koltuğa geldi? Ekonomiyi düzeltip yeni gelecek isme devir mi edecek?

Bu yeni gelecek isim kim? 1 yıl öncesine kadar en çok konuşulan Faruk Çelik'ti. Onun dönemi bitti. Hatta bir dönem Hüseyin Şahin de dendi. Görünen o ki o da çok zor.

Aktaş'ın performansı, halkla kurduğu iletişim, Belediyenin ekonomik anlamda düzelmesi ve de en önemlisi anketler geleceği için belirleyici olacak.

Aktaş olmazsa da senaryolar var. Artık konuşulan Faruk Çelik değil yeni bakan Hakan Çavuşoğlu...

Yani Bursa'nın batmış bitmiş halini Aktaş'a düzelttirip; sefasını yeni başkana çektirme. Olur mu? Burası Türkiye neden olmasın?

Başkan Aktaş aşkla heyecanla başladı. Böyle devam eder mi bilemem. Halk nezdinde intibah iyi. İnşallah aynı tarzda devam eder.

Gelelim İnegöl boyutuna... İnegöl'de de Alper Taban dönemi başladı. Taban için de geçici yorumları yapılmıyor değil.

Taban'ın önce başkan yardımcılığı sonra da diğer başkan yardımcıları arasında Belediye Başkanı olarak seçilmesi önemli.

Doğal olarak 2019 Mart'ı için en büyük aday o. Fakat orada olmak isteyen parti büyükleri de yok değil.

Hatta AK Parti'nin İlçe Başkanlığı seçimlerini de ona göre yorumlayanlar oldu. Adem Demirel'e yakın isim değil de; Bülent Temelli'ye yakın isim seçildi gibi.

O zaman Temelli'nin yolu açıldı. Bülent Temelli, 2019'da ya belediye başkanı ya milletvekili...

Senaryoların ardı arkası kesilmiyor tabii. Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmazsa milletvekili olarak da düşünülebileceğini düşünürsek; bu kez diğer adayların şansının düşeceğini de unutmayalım.

Milletvekilliği demişken Hüseyin Şahin'e dair senaryolara da göz atmak lazım. Şahin'in 2019'da aday olmasını beklemediğimi daha önce ifade etmiştim.

Şayet olursa da (Bursa 2 bölge olacağı için) İnegöl'ün olduğu bölgeyi değil, batı tarafını tercih edebileceğini düşünüyorum.

Velhasıl senaryolar seçimlere kadar artar. Son kararı önce Beştepe sonra da halk verir. Ülkemiz için Bursa için İnegöl için hayırlısı neyse o olsun.