İnegölspor ile ilgili her daim yapıcı olmaya çalışıyorum. Hatta İnegöl'deki tüm spor yazarları ve muhabirlerinin de böyle olduğunu düşünüyorum.

Sırf Bordo-Beyaz renklere olan sevgileri yüzünden yazarken; belki iki kere üç kere düşünüyorlar. Takıma zarar vermeyelim, kötü gidişata sebep olmayalım diye hepsi dikkat ediyor.

Fakat sanırım bu durumda biz kendimizi kandırıyoruz. Birileri bildiğini okuyup göz göre göre İnegölspor'u ateşe atıyor. Ona da dur demek aslında bizim boynumuzun borcu.

Sezon başında alınan onca oyuncu var. Takım yeniden inşa edilmiş. 1.ligi penaltılarda kaybetmiş takımın yerine 3.lig ayarında oyuncular alınmış.

Ben en başından beri bu yıl İnegölspor'dan bir şey olmayacağını söyledim. Ama yazmadım. Sırf İnegölspor'u düşündüğümüz için negatif enerji olmasın diye yazmadım. Bu takımı sadece Serhat Güller düşünmüyor. Biz de fazlasıyla düşünüyoruz.

Gelelim maça. Hiçbir şey yazmasam; İnegölspor'un tek kaleyi bulan pozisyonunun, Kocaeli Birlik kalecisinin tek kurtarışının 90+1'de geldiğini yazsam yeter sanırım.

Bu bile İnegölspor'un durumunu ortaya koyarken; kötü futbol dediğimizde bize tepki veren Serhat Güller'e ne anlatayım?

İyi mücadele ediyorlarmış. Futbol sadece mücadele mi? Sahada futbol yok, organizasyon yok, oyun anlamında hiçbir şey yok, üretmek yok. İyi mücadele etmişlermiş, sabredecekmişiz.

İlk maçtan bu yana mesafe mi kat ettin? Hayır. Gümüşhane'yi yenerken de kötüsün, Kocaeli ile berabere kalırken de, Ankara'da kaybederken de. Manisa maçında iyi oyun var, orada da skor yok.

Serhat Hocam! Seninle muhabbetimiz farklıdır. Geçmişten beri sana hem saygı duyarım hem de sevgi. Fakat son 5 yıldır teknik adam olarak sürekli düşüştesin. Senin düşüşün beni mutlu etmiyor, bilakis sevdiğim bir insan olduğun için üzüyor.

Fakat, hocam yanlış yoldasın. Biz gazeteci olarak değil kardeşin olarak uyarayım. Bu kafayla gidersen; 3 hafta sonra dönüş biletini eline sıkıştırırlar.

Kimseye güvenme; bugün arkadayız diyenler; gitmen için el kaldırırlar. Ortada kalırsın. 1.ligin konuşulan hocasıydın; birkaç ay sonra 3.ligde kulüp bakarsın.

Hoş gitsen de ne değişir? Serhat Hoca da olsa başkası da olsa bu takımın ilk 5'te olması mucize olur. Geçen yıldan gidenlere bakıyorum. Ali'den iyi kalecin, Alişan'dan iyi sol bekin, kızdığımız Yılmaz ayarında orta sahan yok. Raif ve Mümin'i saymıyorum.

Üstüne geçen sezonun 2.yarısından itibaren gelişme gösteren ve on birin değişmezi olan Yasin Görkem, kadroda yok. Takımı ileriye taşıyacak iki isim Bülent ve Ömürcan yedek kulübesinde.

Kadro tercihlerinden oyun anlayışına kadar hepsinde sıkıntı var. Biliyorum Serhat Hoca muhtemelen bu yazıyı okurken; 'Gel takımı sen yap çok biliyorsan' demiştir. Ben de maç sonunda yaşanılanları hatırlatıp tekrar edeyim; "Buyur hocam kendi sorunu kendin sor, kendin cevapla"