Allah'a sonsuz hamdu senalar O'nun Habibine , verdiğin nimetler adedince salat-u selam olsun.

EBU LEHEB BİLE YANİ

Peygamber Efendimiz bundan 1446 sene evvel dünyaya teşrif ettiler. O'nun doğumuna sevinenlerden biri de Ebu Leheb oldu. O zamanlar doğum müjdesini Ebu Leheb'e cariyesi haber vermiş bunun üzerine o da cariyeyi özgürsün diyerek ödüllendirmişti.

Gün oldu peygamberliğini ilan eden yeğenine karşı çıktı. Öyle bir karşı çıkış ki Haşim oğullarından bir tek kendisi ve karısı düşmanlığını açığa vuruyor ve müşriklerle birlikte kumpaslar tezgahlıyorlardı.

Bedir savaşından sonran Ebu Leheb ölecekti. O'nun kabirdeki durumunu merak eden Hz. Ali rüyasında görür. Ebu Lehep çok sıkıntı içerisinde olduğunu fakat pazartesi günleri işaret ve baş parmaklarının arasından çıkan bir suyla biraz rahatladığını ve azabının hafifletildiğini söyler.

Hz. Ali buna sebep olacak ne yaptın ki Rabbim sana böyle davrandı diye sorar. Ebu Lehep ise "cariyem Muhammed sallallahu aleyhi ve selemin doğum müjdesini verince ben de ona doğru işaret ve baş parmağımla sen hürsün artık" demiştim.

Ebu Leheb'in kafir olarak öleceği ve ahretteki azabıyla ilgili nazil olan bir sure o daha hayattayken nazil olmuştu. Ebu Leheb dahi bir anlık sevinciyle yaptığı bu iyilik sebebiyle Allah'ın merhametinden nasipleniyorsa biz de ümitvarız.

SEVGİNİN İSPATI; İTAATTİR

Sevdim demekle sevgimizi ispat edemeyiz. Allah bunu görmek ister. Seviyorsan sevgini ispat etmen gerekecektir. Sevginin ispatı itaattir. Aksi durumda yani sevdiğini söylüyorsun ama onun sözünü dinlemiyorsan bu yalancı; ikiyüzlü bir sevgi, çıkar ilişkisine dayalı bir sevgidir.

Peygamberimizi sevmek ispat ister. Cenabı Hakk ayette : "Kim Resule itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur" diye buyurmaktadır.

CENNETTE O'NU EN SIK GÖRECEK KİMDİR?

Ahrette en sıklıkla onu görecek insanlar O'na en çok salavat getirenlerdir. İnsan sevdiğinin ismini dilinden düşürmez. Okulların başladığı dönemde öğrencilerimizle salavat hatmi başlattık. Haftalık olarak öğrencilerimizden çektikleri salavatları bildirmelerini istedik.

Hamdolsun salavatlara hala devam ediyorlar. Sevgimiz daimi salavatlarımız da daimi olmalı. Sizde salavat getirin ailenizde huzur ve bereket eksik olmasın.

Bu gün batı batıyorsa sebeplerin temelinde dünyevileşmeleri bunun tabii getirisi olarak aile bağlarının kopması vardır. Dinimiz ise akrabalık bağlarını güçlendirmeye, aileyi muhafaza etmeye büyük önem vermiştir. Millet olma bilinci aileden geçer. Bir millet ailesine, akrabasına sahip çıkarsa o millete bir şey yapamaz.

Aileyi bir arada tutan ise anne babaya sevginin ispatının gösterilmesi yapmaktadır. Bu sevgi itaati, itaat birlik beraberliği, birlik beraberlik gerek eğitimi, gerek güvenliği, gerek se yönetimi güçlü kılar.

Peygamberin mesajını, kendisini, ailesini hafife almak .. bu anlayışı maalesef bazı alim geçinen insanların dilinden okuyor, dinliyoruz. Rabbimiz O'a habibim dedikten sonra ayette " Allah ve melekler ona salat ederler sizde salat edin" buyuran Rabbimizin emrini işittikten sonra her Muhammed sallallahu aleyhi ve selem ismini duyduğumuzda salavat getirmek icap eder. Yahu bu Allahın emridir.

Muhabbetle kalın..