Son bir haftada İnegöl?de meydana gelen birkaç olayın gazetelere yansıması şu şekildeydi:

?Okullar bölgesinde bulunan bir okulda, öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklar konuştu. Bir genç, meyve bıçağı ile sırtından bıçaklanarak yaralandı?

?Yol verme kavgası sonucunda bir kişi bıçaklanarak, yaralandı. Bizi niye solluyorsun diyerek, şarjlı bisiklet sürücüsünü bıçakla yaralayarak kaçan kimliği belirsiz iki gencin bulunması için jandarma ekipleri tahkikat başlattı?

?Cumartesi gecesi evinde kendini asarak intihar eden 17 yaşındaki genç kız, dün toprağa verildi. İntiharın sebebini ise ne ailesi, ne de arkadaşları biliyor?

Gençler arasında kavgalar, kendini asan liseli bir öğrenci, basit meselelerde dahi kolaylıkla kullanılan bıçaklar?

Bayramdan iki gün önce Kaymakamlıkta öğrencilerin sigara kullanmasının önlenmesi adına yapılacak çalışmalar masaya yatırılmış ve bu konudaki önlemler tek tek sıralanmıştı. Önemli bir çalışmaydı zira sigara ile başlayan, ardından alkole hatta uyuşturucuya kadar gidebilen kötü alışkanlıklar merdiveninin ilk basamağına çocuğu bastırmama adına yapılacak her hareket önemlidir. Hatta ben de o toplantıda naçizane fikirlerimi belirtmiştim. Fakat yukarıda paylaştığım son 1 haftalık haberlerin yanında sigara çok basit kalıyor açıkçası. Kaymakamlık, Belediye, güvenlik birimleri, Milli Eğitim, İnegöl?de son günlerde artan bu adli vakalar için çalışmalara başlamalı ve azaltılması konusunda harekete geçmeli. Sadece sorunlu çocuklarla, gençlerle değil aileleriyle de görüşülmeli. Sıkıntının ne olduğu geniş çaplı bir çalışmayla ortaya koyulup ardından da bu çocukların ve gençlerin rehabilite edilmesi adına çalışmalar yapılmalı. Bu derece önemli bir meseleyi halının altına süpüremeyiz. Buna hiç birimizin hakkı da yok.