Dün miraç kandili idi. Kandil vesilesi ile insanlar birbirlerini tebrik ettiler. Karşılıklı mesajlar atıldı. Ben kimseye mesaj atmadım. Bizzat aramayı tercih ettim. En az 100 kişiyi aramışımdır.

Kolay olmadı tabi. Yaklaşık 2 saatimi aldı. Peki, kandil vesilesi ile bana ulaşan kaç kişi, dersiniz? Bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu böyledir?

Bir başka şeyi paylaşayım. Yılda en az 500 kişinin doğum gününü kutlarım. Çoğunu bizzat ararım. ?Doğum günün vesilesi ile seni aradım. Yaşam sevincin eksik olmasın. Sevdiklerinle, mutlu, güzel, nice yıllara? derim. Dua ederim. Peki, doğum günümde beni kaç kişi arar dersiniz? Bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu böyledir?

Hatta; oldu da aramazsam doğum günlerinde bazı dostlarımı, sitem ederler: ?Bu sefer unuttun bizi? diye. Hâlbuki kendisi bir kez olsun aramamıştır. Bu böyledir?

Ancak dostların işleri düştüğünde hemen hatırlarlar seni. Şikâyetim yok. Sitem de etmiyorum. undefined>Bu böyledir.

Bunların hiç birini insanlardan karşılığı olsun diye yapmıyorum zaten.

Herkesin yaşam derdi ve meşgalesi kendine yetiyor. Hatırlamaya ve hatırlanmaya vakit kalmıyor ki. Kalabalıkta unutulup gidiyorsunuz. Bu böyledir?

Konuyu şuraya getireceğim: Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı vb makamlar da böyledir.

Lise öğrencisi iken bir gün? Rahmetli Hikmet Hocamızı, İnegöl Belediyesi?nde, makamında ziyaret etmiştim.

Hatırlanmaktan konu açılmıştı. Derin bir iç çekerek demişti ki; ?Taha, biz Belediye Başkanları halk için kendini kurban eden insanlarız. İnsanların işlerine koşarız. İşlerini yaptıkça hatırlanırız. İstediklerini aldıkça bizi ararlar, severler. Ama en ufak bir sıkıntıda kötü olursun. Kimseye yaranamazsın. Hele bir de düşmeye gör. Derdin olduğunda bulamazsın insanları yanında. Unutulur, gidersin.?

?Ama şikâyetçi değilim? demişti. ? Çünkü bu yolu sen kendin tercih edersin? Bu böyledir?

Bu işler böyle işte. İnsanlar makamları, makamlar da insanları yaşatıyor. Makamları ölünce, insanları da öldürüyorlar çoğunlukla. Gerçek dost o gün belli oluyor.

Dün kandil vesilesi ile aradıklarım arasında İnegöl Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ ve Bursa Eski milletvekili Sedat Kızılcıklı?da vardı.

Aynı saatlerde Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin Meclis kürsüsünde yemin ediyordu.

Ben geçmişteki hizmetlerinin hatırına, sayın Kızılcıklı?ya: ?Sayın vekilim? diye hitap ettim. ?Kandiliniz mübarek olsun.?

Halbuki vekilliği döneminde sayın Kızılcıklı?yı hiçbir işim için aramamıştım.

Biliyorum geçen yıla nazaran, kendisine gelen telefonlar azalmıştır. Bu böyledir.

Şimdi Hüseyin Şahin zamanı?