SIRADAKİ İSTİFA

Geçen hafta yazmıştım. "Ak Parti'deki değişim fırtınaya dönüşüyor" demiştik. Gelişmeler yine bizi yanıltmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan sonra Düzce Belediye Başkanı da istifa etti.

Son gelişmelerin, birçok Belediye Başkanının uykusunu kaçırdığı kesin. Özellikle de FETÖ ile mücadelede ihmali olan Belediye Başkanlarının...

Kadir Topbaş'ın istifası ile AK Partili belediyeler içinde beklenen operasyon, resmen başlamış oldu.

Kamuoyu şimdi sıradaki ismi merak ediyor.

İddialara göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istedi. Gelen haberlere göre; istifası istenen Belediye Başkanlarına Şubat ayına kadar süre verildi.

Bir başka iddiaya göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Recep Altepe ile özel görüşerek, istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Öylerki; Kanal D, iddiaları ana haber bültenine taşıdı. Yapılan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere birçok büyükşehir belediye başkanının görevlerinden ayrılmasını istedi.

Bu haberler üzerine, Gazeteci Cem Küçük ve Erol Mütercimler gibi bir çok etkili etkisiz kişi, sosyal medya hesabından; "Bursa Belediye Başkanı gidiyor" mesajını paylaştı.

Hatta bazıları; "Recep Altepe'den sonra Bursa Belediye Başkanı kim olacak?" sorusunun cevabını aramayabaşladı. Tahminlerine dair liste bile paylaşanlar var. İşte sosyal medyada yayılan, Recep Altepe istifa ederse yerine geçecek muhtemel isimler; Alinur Aktaş, Mustafa Dündar, İsmail Hakkı Edebali, Refik Yılmaz...

Partisinin son grup toplantısında, gazeteciler tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiği yönündeki iddialar soruldu. Erdoğan'ın cevabını aynen paylaşalım. Çünkü Ak Parti'de devam eden siyasi fırtınanın doğuracağı sonuçlar, bu açıklamada gizli. Erdoğan dedi ki:

" Partimizin bütün kurumları ile birlikte herhangi bir birime, bu belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire, süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok ama bundan sonra da olmayacak anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü, bir değişim, dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu bütün bunları kapsayan bir konuydu. Bu noktada da çok daha iri, dinamik ve güçlü bir yapıyla inşallah seçimlere hazırlanıp gireceğiz"

İsitifa eden isimler değişebilir. Tahminler ve iddialar çıkmayabilir. Ancak kesin olan bir şey var; istifalar devam edecek. Ak Parti'de siyasi fırtına artarak devam edecek.

17-25 Aralık operasyonundan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm uyarılarına rağmen FETÖ ile iritibatı devam eden, hatta finans sağladığı tespit edilen tüm belediye başkanları, kara listede bulunuyor.

Altepe başta olmak üzere istifa edecekleri iddia edilen tüm Belediye Başkanlarının çok zor bir süreçten geçtiği kesin. Üstelik bu süreçte, gerçek haberler yerine, niyet, dilek ve beklentilerini paylaşanların tutumu, süreci daha da can sıkıcı hale getiriyor. İnsan hiçbir şey olmasa; sevilmediğini, istenmediğini düşünebilir. Bu süreçten istifade ederek, bir algı operasyonu peşinde olanların varlığı da dikkat çekiyor.

İstifasının istendiği yönündeki haberlerin yayılması üzerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe sosyal medya hesabı üzerinden iddiaları yalanladı.

Altepe'nin açıklaması şöyle: "Bazı basın-yayın organlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın istifamı istediği yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür haberler şahsıma yönelik algı oluşturmak için yapılan maksatlı ve yalan haberlerdir"

İddialar ve açıklamalar böyle. Herkesin merak ettiği konu: "Sıradaki istifa" Sıradaki isim kim?" Gerçeği zaman gösterecek. Gerçeklerin ortaya çıkması çok uzak değil. Ben şu kadarını söyleyeyim: Bursa'yı ve kentimizi büyük bir değişim bekliyor.