Yazdıklarım elbette genelleme değildir. Uzun zamandır yaptığım hatta sosyal medyayı dahi bu amaçla kullandığım araştırmalardan ulaştığım sonuçtur.

Takipçi sayısı oldukça yüksek olan sayfaların gönderilerinden ve yorumlarından alınmıştır.

Sosyal medya çok ciddi bir ahlaki erozyona neden olmaktadır. Özellikle 18 yaş altı gençlerde küfür ve nefret söylemlerini çok ciddi anlamda körüklüyor.

Sosyal medya bu nefret ve küfür söylemlerini bir mizah şeklinde lanse etmesidir.

Örneğin geçen sene komedi sayfalarında çocukların #imamhatiplerkapatilsin yorumlarını görebiliyorduk.

Sert bir dille karşılık verenlere ise bunun bir şaka olduğunu çok ciddiye alınmaması gerektiğini söylüyorlardı.

Sosyal medya da özellikle Suriyeliler konusunda nefret söylemi daha çok çocukların dilinde. Yaşlılar bunu daha teknik dille haykırıyorlar. Dini değerlere küfür etme konusunda yine gençler at başı gidiyor.

Daha çok youtube deki video yorumlarında "Küfür etme ve küfür yeme" olayı had safhada. Küfürün döndüğü diyalogların saçmalığına baktığımızda daha korkunç bir sonuçla karşılaşıyoruz.

Sanki taraflar bu işi sırf küfür yemekten zevk (!) aldıkları için yapıyor...

Küfürün bir insanı nasıl şahsiyetsizleştirdiğini hele bunun kişiliğini oturtma aşamasında olan çocuk bireyler üstündeki etkisini anlatmama gerek yok sanırım.

Gözlemlerime şahit olmak isteyenleri özellikle dizi ve oyun videolarının yorumlarını okumaya davet ediyorum.

Eskiden küçük yaşta anne babasını kaybeden çocuklara "Yetim" derlerdi. Simdi ise "Sosyolojik yetim"lerimiz var. İnsan yetiştirip toplum içine salmanın önem ve ehemmiyetini kavrayamayan ebeveynlerin yetimleri bunlar.

Anne babalar yetkililer toplum bu yetimleri sahiplenmeli yoksa ciddi anlamda vurdumduymaz bilinçsiz ve kişiliği oturmamış bir nesil tehlikesi ile karşı karşıyayız...

Selam sevgi ve muhabbetle...