Genç Gazete'de yeni döneme ilişkin değişiklikleri gözlemliyorsunuzdur. Dolu dolu bir gazete ortaya koyma yanında; köşe yazarlarındaki zenginlik, farklı ve özel haberler, haber hattı, okur yorumları şu ana dek her daim olumlu dönüş aldığımız konular.

şe yazarlarındaki artışımızın sonucunda artık yazacağımız günleri de netleştirmiş bulunmaktayız. Kısmetse Pazartesi ve Perşembe günleri genel konular üzerinde, Salı günleri de spor konusunda yazılarım olacak.

Haftanın bu ilk gününde, geçtiğimiz haftadan kalan önemli bir meselenin lafta kalmaması adına bir hatırlatma yapma amacındayım. 'Okul müdürlerine uyarı' başlıklı haberimizi şu şekilde vermişiz: "Sene başı müdürler kurulu toplantısına katılan Kaymakam Ali Akça eğitim konusunda aşılması gereken konular üzerinde durdu ve özellikle öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması konusunda okul müdürlerini uyardı"

İnegöl'ün en üst makamdaki ismin bu konuya eğiliyor olması insanı mutlu ediyor. Fakat "Bunun için hazırlanmış bir eylem planı var mıdır?" diye sormadan da edemiyorum.

Müftülüğün geçen yıl gündeme getirdiği engellilerin camilere gitmesi adına yaptığı çalışmada Müftü Bayram Canbey'in "Yapmalıyız, etmeliyiz, camileri engellilerimize uygun hale getirmeliyiz" sözlerini eleştirmiş, 'Kısa vadede planlarımız, uzun vadede planlarımız. İlk aşama 3 cami, sonra 5 cami' şeklinde sözleri olması gerektiğini ifade etmiştim.

Aradan bir yıl geçti ve ne yazık ki haklı çıktım. Koca 1 yılda engellilerle ilgili bir tek camide çalışma yapılmadı. Sözde kaldı. Yeni konumuz kadınların camiye gelmesi. İddia ediyorum 1 yıl sonra Diyanet'ten yeni bir konu gelecek ve eğer bu mantık sürerse kadınlar için de hiçbir şey yapılmayacak.

Şimdi aynı şekilde Kaymakam Ali Akça'ya sesleniyorum. Kısa vadede çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması adına planlarınız neler? Orta ve uzun vadede planlarınız var mı? Sadece çocukları değil onların örnek aldığı öğretmen, idareci, Milli Eğitim'deki personel, hatta üst protokol için de projelere sahip misiniz? Yoksa gündemde kötü alışkanlıklar var, ben bunları toplantıda ifade edeyim. İçen içsin, içmeyen sağlar bizimdir anlayışına mı sahipsiniz?

Bürokratlar önüne gelen meseleleri sadece gündem oluşsun ya da Bakanlık, Müdürlük istiyor diye yapmamalı. İşte Müftülüğün 1 yılda sadece Diyanet kutla dediği için gündemine aldığı ve sözde kalan 1 yıllık icraatı. Eğer Kaymakam Ali Akça da önümüzdeki yıl müdürler toplantısında aynı konuyu gündem olsun diye masaya getirecekse klasik bir bürokrat tavrını ortaya koyar.

Fakat 'Şu kadar öğrenciye sigarayı bıraktırdık. Velilerde, öğretmenlerde, idarecilerde başarı oranımız şu noktada' diyebilirse o zaman izlenmesi gereken yolları alt birimindeki bürokratlara da göstermiş olur. Biz engelliler konusundaki gibi bu konunun da takipçisi olacağız.

 

.