Çok şükür bu seçimde de STK'ları bir arada gördük. Hoş, seçimden seçime görüyoruz bir arada ama olsun.

Yine 16-17 STK temsilcisi yine İshakpaşa Camii avlusu. Tıpkı referandumda olduğu gibi... Tıpkı 7 Haziran'dan evvel olduğu gibi... Tıpkı 1 Kasım öncesi olduğu gibi...

Tek sıra bir arada durdular. Önce destek pozlarını verdiler. Sonra içlerinden bir sözcü neden Cumhur İttifakı'na ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiklerini uzun uzun anlattı.

STK'ların bir araya gelip ülkenin önemli bir seçim arefesinde tercihlerini açıklamaları kadar doğal bir durum olamaz. Zaten eleştirdiğim de bu değil.

Ey STK'lar! Neden sadece seçim döneminde bir araya gelirsiniz? Neden sadece destek vermek için sıraya dizilirsiniz?

Ülkenin bir çok sorunu varken; bu sorunların çözümüne ilişkin ortak bir noktaya gelme ihtimaliniz yok mu?

Eğitim sorunu ve her yıl sistem değişikliği mesela... Birçoğu eğitimci olan bu ağabeylerimiz neden bu konuda ortak bir metinde birleşmiyor?

Ülkenin sorunlarının yanı sıra bu ilçenin sorunları, maddi olmanın ötesinde manevi sorunlarının tamirine yönelik bir araya neden gelmezsiniz?

Daha önce de yazdım tekrar yazayım. Milli Piyango İnegöl'de çekilirken; bana bu konuda neden yazmıyorsun diyen STK üst düzey yöneticilerine söylemiştim; tekrar hatırlatayım.

O günlerde de İshakpaşa Camii avlusu boştu. Ama sizden biri yoktu. Bir araya gelip bunu kınayamadınız.

İshakpaşa Camii avlusu demişken; o caminin avlusunun canına okunurken de hiç biriniz yoktunuz.

16 yıllık AK Parti iktidarının ülkede önemli işler yaptığını hepimiz kabul ediyoruz. Bir çoğu muhafazakar kimlikli bu derneklerin yöneticilerinin eski günlere dönüşü istememesi kadar doğal bir şey de olamaz.

Ancak bu iktidarın hiç mi yanlışı olmadı? İlla Erdoğan'ın 'Biz bu konuda yanlış yaptık' demesini mi bekliyorsunuz?

Gerek yerel gerek ulusal gerekse uluslar arası alanlarda hükümete sadece destek veren STK'ların yanlış ve hataların yapıldığı zamanda bunu ifade edebilme cesaretleri yoksa, desteğinin de insanlar nazarında çok bir anlamı olacağını düşünmüyorum.

Bir çoğu sevdiğim saydığım bu değerli STK temsilcileri ağabeylerim bana kızabilir. Ama sizin yapamadığınız eleştiriyi ben size yapayım müsaadenizle.

Allah aşkına bu destek açıklamalarınızı her zamanki yaptığınız gibi kırmadan, dökmeden, sadece katkı sunma adına eleştirel boyutta da yapın. O zaman da bir araya gelin.

Bir yanlışı gördüğünüzde onu elinizle düzeltme imkanınız yoksa hiç olmazsa uyarıcı olun. Bunu size anlatacak son kişi olabilirim ama başka yazan da yok. Ne yapayım.