Önce haberi paylaşalım;

İran'da Kazvin şehrinin konseyine milletvekili olarak seçilen 27 yaşındaki Nina Siahkali Moradi "fazla güzel olduğu" gerekçesiyle yaşlı muhafazakarların oluşturduğu seçim konseyi tarafından koltuğundan men edildi.

Mimarlık öğrencisi Moradi, aşırı güzelliğinin "İslami kurallara" uygun olmadığı gerekçesiyle görevini yerine getirmekten alıkonuldu.

Yanlış anlaşılmasın. Habere konu olan bayan başörtülü ve tesettürlü... Meclise bu şekilde seçilmiş. Bu haliyle de görev yapmak istiyor. Ancak şia meclisi fazla güzel olduğu gerekçesi ile vekilliğini kabul etmiyor.

İran ve mezhebini, İslam Fıkhı açısından çok yanlış buluyorum. Sadece bu konuda değil. Maalesef İran şia'sı, kurulduğu günden beri İslam kaynakları ve İslam kardeşliği açısından yanlış yolda. Kesinlikle Müslümanları temsil ettikleri söylenemez. En son Suriye olaylarında, sırf mezhebi kaygılarla Esad zalimine nasıl destek verdiklerini gördük.

Haberimizin konusuna gelince; "Türkiye'de başörtülü bir kadın milletvekili olamaz" demekle, "İran'da fazla güzel bir kadın milletvekili olamaz" demek arasında hiçbir fark görmüyorum. İkisi de hak, hukuk ve fıkıh tanımayan yasakçı zihniyet...

Tesettürlü olmasına rağmen bir kadının fazla güzel olmasının İslami kurallara uygun olmadığını, hangi akıl, hangi anlayış iddia edebilir?

SAHTE DOSTLAR

Dikkatimi çeken bir başka haber paylaşayım.

"Hatay'da bir firma tarafından basılan dolarların, 1 dolarlık yüzlük destesi 3 liraya alıcı buluyor." Yani 100 tane doları 3 liraya alabiliyorsunuz.

Bu nasıl oluyor, diye merak ettim. Haberin devamına bakalım.

Dolarlar gerçek değil. İlk bakışta gerçek gibi görünen bu sahte dolarlar, rengi ve ebatları ile gerçek dolardan ayrılıyor ve şehirde çok rağbet görüyor.

Neden? İşte can alıcı nokta burası...

Dolarların basım amacı şu: düğünlerde gelin ve damadın başına saçmak....

Sahte dolara artan taleb, düğünlerden kaynaklanıyormuş. Nişan ve düğün malzemesi satılan dükkanlarda bu dolarları bulmanız mümkün. Düğüne mi davet edildiniz? Bu sahte dolarlardan yüzlerce alıyorsunuz. Düğün başlıyor. Gelin ve damat oyun oynarkendolarları üzerlerine atıyor, başlarından döküyorsunuz. Böylece çok zengin bir görüntü veriyorsunuz.

Aferin bize düğün hediyesinin de sahtesini çıkardık ya... Gösteriş ve rol... Ne çok film çevirir olduk?

Sahte rağbet, sahte ilgi, sahte şatafat, sahte dolar ve en acısı sahte dostlar...

Sahtesi olan paraları anladım da, sahte insanları, sahte dostları ne yapacağız?

Başka söze gerek yok...

TARİHTE BUGÜN

Ağır sıklet boksörü Sinan Şamil Sam, Dünya Şampiyonu oldu. (1999)


Ankara
Kocatepe Camii'nin açılışını Başbakan Turgut Özal namaz kılarak yaptı. (1987)

Türkiye İsrail'in Kudüs'ü başkent yapmasını protesto etti. Türkiye Kudüs'teki başkonsolosluğunu kapatma kararı aldı. (1980)

GÜNÜN SÖZÜ:

Dostun gerçeğini sahtesinden, iftiraya uğradığında ayırt edebilirsin. Dedikodun yapıldığında susturmayan dosttan sana fayda gelmez

.