Bizleri Kadir Gecesine kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar , O'nun kutlu nebisine bizlere verdiği nimetler adedince selatu selam olsun.

Kadir Gecesini ihya ettik. Elhamdülillah. Kadir Gecesi Ramazan'ımızın vedası..

Misafirimizi kapıya kadar uğurluyoruz ya hani işte bu gece de bir veda gecesi aynı zamanda.. Vedaların habercisi Kadir Gecesiyle ayrılıyor aramızdan, Ramazan.. lakin,

Bu veda bir iz bırakmıyorsa, bizi yola/istikamete sokmuyorsa, günah çıkmazlarında dolandırıyorsa kaybımız büyük demektir. Zira Ramazan ve oruç maddi- manevi bakımlarımızın yapıldığı aydı.

Uzun yola çıkmadan arabaya baktırılır, "yolda kalmamak" adına. Fidanların ağaçların bakımları yapılır, "meyvesine kavuşmak" adına. O kadar maddi manevi bakım yapıldı Yüce Rabbimiz tarafından "ne adına"?

11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ustanın elinden çıktık, bu bakım neden yapıldı? Araba; yola devam etsin, ağaçlar; meyveye dursun .. Bizim bakımlarımız bu ömür yolculuğumuzda kulluğumuzu layıkıyla yapabilmek adına yapılmıştır

GÜNAH - İSYAN YOLDAN ÇIKARIR

Aslında Ramazan orucuyla yüce Rabbimiz bizi istikamet üzere koymak ister. Ramazan yola çıkma ayıdır. Ramazandan sonraki aylar ise yoldan çıkmama ayları.

Bu 'fıtrat' yada Sıratul- Mustakim'dir.' Mademki o kadar bakım yapıldı. Yolda kalmayalım. Nefisle mücadele asıl şimdi başlıyor. Bu duruş bize yolda olup olmadığımızı gösterecek.

MELEK İNSAN

Oruçla, melekler arasında bir bağ var. Oruçlu olduğunda Ademoğlu, Melek gibi olur. Çünkü onlar yemezler, içmezler, isyan ve itirazda bulunmazlar.

Kul, Ramazanda eğitime alınmış, meleklere benzemesi için süreç başlatılmıştı. Bizdeki nefis böyle terbiye edilecek ardından 11 ay boyunca bu istikamet sağlanacak böylece meleklerden de daha üstün olacaktık.

Meleklerde nefis yok, bu sebeple belli bir makamlara ulaşabiliyorlar.

Ancak Ademoğlunun ayağına dolanan nefsini terbiye etmesi ve içindeki manevi cevher olan İlahi Aşk ateşi sayesinde Meleklerden de üstün mertebelere ulaşma potansiyeli taşır.

11 Ayın Sultanını öyle uğurlamak lazım ki 11 aya sultanlığına gölge düşmesin. Bizde öyle hatırı kalmış olsun ki 11 aya mahcup ettirmeyelim kendisini.

11 aya hükmünü geçiremeyen nasıl sultan olsun. Öyle hayata devam etmeliyiz ki Ramazanın sultanlığına gölge düşmesin.

Ömrüne çizdiğin istikamet senin kimi Sultan yaptığını gösterecek..

Muhabbetle kalın.