Merhaba, geçtiğimiz hafta sülüklerin etki mekanizmalarından bahsetmiştik bu hafta da hangi hastalıklarda etkili ve hangi durumlarda sülük terapisi tercih edilmeli konularını açalım.

Sülükler Allah'ın bizlere bahşettiği mucizevi canlılar. Mucizevi diyorum çünkü bu ufacık canlıda 26 farklı beyin yapısı var ve saniyeler içinde damarları ve dokulardaki hasarı tespit edip gerekli onarım maddelerini salgılıyor.

En hızlı sonuçlar damarsal bozukluklarda damar tıkanıklığı ve plak oluşumlarında görülür. Daha ilk uygulama sırasında pıhtı eritici enzimler tıkalı bölgede çalışmaya başlayıp oluşan tıkanıklığı açmaya başlar. Damar yapısı normale döner damar direnci yükselir

Diyabet komplikasyonlarını tedavi eder: Diyabetin ilerlemesi damarlardaki kanın akışının etki edebilmekte ve bu da el ve ayak parmaklarındaki kan akışını kısıtlayabilmektedir. Kan akımının büyük ölçüde kısıtlanması dokuların ölmesine neden olabilir. Diyabetli kişilerde uzuv kaybı yaşanması bununla ilişkilidir ve dünyada milyonlarca kişiyi ilgilendirmektedir. Bu süreci durdurmak için en etkili yol ise kan pıhtılaşması riski olmadan etkilenen dokulara kan dolaşımını artırmaktır vesülük tedavisinin bu konuda büyük yardımı olmaktadır

Damar tıkanıklığına bağlı felç , kalp yetmezliği ve varis te çok hızlı , etkili ve kalıcı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Damarsal hipertansiyonu düşürür.

Kanserle mücadele eder: Bilim adamları sayısız proteaz inhibitörleri, antikoagülan ve sülüktükürüğünde bulunan diğer elementlerin karışımların kanser ilaçları olarak görülebileceğine inanmaktadır. Bir çalışmaya göre, sülük enzimlerinde prostat kanseri, akciğer kanseri, melanom ve meme kanserinin ortaya çıkmasını önleyebilen bir bileşik olan ghilanten maddesini içerdiği bulunmuştur. Tıbbi sülük,hirudin olarak bilinen bir peptid içerir ve peptid anti kanser özelliklere sahip olmasıyla bilinmektedir. Avrupa patentli bir araştırma, sentetik olarak yapılmış hirudin enjeksiyonun lösemi, lenfoma, sarkoma, akciğer kanseri, kolorektal kanser ve idrar kesesi kanseri gibi farklı tümör hücrelerinin ortaya çıkışını bloke etme yeteneğine sahip olduğunu göstermiştir.

Erkeklerde ileri yaşlarda damarsal problemlere bağlı cinsel fonksiyon bozukluğunda da oldukça etkilidir. Huzursuz bacak sendromu gibi sebebi belli olmayan kas ağrılarında da etkilidir.

Enfeksiyonlarla mücadele eder: Sülükler bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlarda etkilidir. Yapılan çalışmalarda, sülük tedavisi tehlike altındaki hücreleri enfeksiyonlardan koruyabilecek antimikrobiyal ve nöro-sinyalizasyon peptidler içermektedir. Akne, apse ve beze gibi enfeksiyon kaynaklı hastalıkların tedavisinde etkilidir.

Osteoartrit ağrılarını hafifletir: Dizlerde osteoartrit ile ilgili sertlik ve her türlü ağrıyı hafifletmek için sülük tedavisinin etkili olduğu kanıtlanmıştır. Dizlerde kireçlenme problemlerinde, kemik erimesi, eklem içi sıvı kaybı, yada eklemde ödem ile seyreden artrozlarda ,menisküs yırtıklarında , travma sonrası hasarlı bölgelerde oluşan ödem -şişlik- ve kanamanın kontrolünde son derece etkilidir.

Tendon yırtıklarında kısa sürede hareket kabiliyeti kazandırır, ağrı ve ödemi azaltır

Göz hastalıklarına iyi gelir: Sülük tedavisinin etkili olabildiği başka bir alan ise göz iltihabıdır. Göz tansiyonu olan glokomda etkilidir. Diyabete bağlı göz dibi damarlarında daralmalar ve ileri durumlarda görme kaybına neden olur. Bu durumda sülük tedavisi görmeyi tekrar sağlamaktadır.

Böbrek sağlığını destekler: Hipertansiyon, gut, bel ağrısı ve taşlar, böbreklerdeki asitler ve toksinlerin ilaçla yok edilemez boyuta gelmesiyle oluşmaktadır. Stres, kötü beslenme, kirlilik ve aşırı iş yükü ise böbrekleri sağlık açısından oldukça zayıflamaktadır. Sülük tedavisi ise optimal düzeyde organların işleyişini geliştirmek için vücudu temizlemeye yardımcı olarak organların sağlığını korumaktadır.