İnegöl'de Alper Taban dönemi resmen başladı. Bu dönem 17 ay mı sürer, yoksa üstüne bir 5 yıl daha eklenip; 77 ay mı sürer bilinmez.

Ben en az 77 ay sürer düşüncesindeyim. Fakat AK Parti ne düşünür onu bilmek zor.

Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçmesinin ardından en güçlü isim oydu.

2019 seçimlerinde Aktaş tekrar aday olamayacağı için de aslında 17 ay sonrasında da biz onu düşünüyorduk. Bugüne nasipmiş. Öncelikle tekrardan hayırlı olsun diyelim.

Taban'ın işi zor tabii. Bir kere 17 ayda kendini ispat etmek için çalışmalar yapması şart.

Alper Taban'ı az çok tanıyorum. İş disiplini üst düzey bir isim. Belediyedeki arkadaşlarla da konuştuğumuzda bunu özellikle ifade ediyorlar.

Ben başarılı olacağı kanaatindeyim. Başarı için doğru ekip ve istişare kültürünü ön plana çıkarması şart.

Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, parti teşkilatı bir yana Ahmet Bayhan, Kerim Baştürk, Sabit Bayraktar ve Fatih Aydın dörtlüsü Alinur Aktaş'ın eli ayağıydı.

Bu dörtlüyü Aktaş Bursa'da yanına aldı. Şimdi Alper Taban'ın da böyle bir ekibi kurması lazım. Belediye içinde bu konuda vasıflı isimler fazlasıyla var.

Başkan yardımcılığı konusunda da Alper Taban'a birçok isim öneriliyordur. Meclis üyeleri içerisinde değerli isimler var ama ben Ahmet Kara ve Nedim Bayram isminin Taban'a yardımcı olabilecek üyeler arasında ön sıralarda olduğunu düşünüyorum.

Ahmet Kara, siyasi beklentisi olmayan, yöneticilik vasfı olan bir isim olarak ön plana çıkarken; Nedim Bayram da hem teşkilattan gelen teveccüh hem de geçmişte yaptığı başarılı çalışmalarla Alper Taban'ı rahatlatan bir isim olacağı kanaatindeyim.

Ayrıca Taban'ın gerek halkla gerekse belediyenin asli konularıyla ilgili ön plana çıkmış isimlerle daha fazla istişare etmesini öneririm.

Şehir estetiği, yeşil alan, çevre ve temizlik, sportif, sanatsal ve kültürel çalışmalar, trafik ve otopark alanında daha fazla yardım almalı. Bu işi onlara anlatmak yerine, 'Sen olsan ne yapardın?' sorusuyla görüş almak daha etkili olabilir.

Velhasıl ilk ayları daha çok dinleme şeklinde geçecek olan Alper Taban'ın ilk planda Aktaş döneminde kalan icraatları tamamlaması sonrasında da hayalindeki projeleri hayata geçirmesini bekliyoruz.

Şunu biliyoruz ki Alper Taban balarılı olmalı. Zira başarılı olursa; İnegöl daha çok hizmet alır, daha yaşanabilir bir kent olur.