Taksi Şoförü; şehir içi ve şehirlerarası yollarda, çevre ve trafik kurallarına uygun olarak, ticari olarak tescil edilmiş bir motorlu taşıtla, belediyelerin belirlediği bir ücret tarifesine uygun olarak yolcu taşıyan kişidir.

Mesleğin tarihçesine kısaca; Alman Hükümeti için önemli paket ve dosyaları taşıyan Thurn und Taxis Şirketi 1897 yılında para karşılığı soylu insanları da taşımaya başlar. Bir süre sonra halk arasında şirket ismi kısaca Taxi olarak adlandırılmaya başlar ve Taxi'lerin de ismi olur.

Taşımacılığın toplu taşıma araçları ve faytonlarla yapıldığı ülkemizde Aşçı Halil isimli kişi Karaköy Taksim arasında ücretleri bölüştürerek, otomobiliyle toplu taşımacılığa başladı. Taksim civarında oturan ve Karaköy tarafındaki işyerlerine her gün gidip gelen Ermeni ve Yahudi kökenli vatandaşlarımız da bu uygulamayı benimsedi.

O dönemde faytonculuk yapan birçok kişi de bu uygulamayı benimsedi ve dolmuşçuluk yaygınlaştı. 1954 yılında dolmuşçuluk yasal olarak tescillendi. Bir kısmı taksici olarak devam etti, dolmuşçular da kendilerine gösterilen hatlarda çalıştı. 1 Temmuz 1983 tarihinde taksimetre uygulamasına geçildi.

Ellili yıllardan itibaren ilçemizde çok başarılı jeep'çilik serüveni yaşanması, taksicilik serüveninin de başlangıcını geciktirdi. Yollarımızın asfalt olmaya başladığı altmışlı yıllardan itibaren de jeep'çilikten taksiciliğe hızlı bir yöneliş görmekteyiz. Yine de Hikmet Yelken'in 1948 yılında ilk ticari taksiyi ilçemizde faaliyete koyduğunu öğreniyoruz.

İlçemizin ilk Taksi Yazıhanesi olan Yıldız Taksi 1969 yılında faaliyete geçmiş. Nuri Güçlü, Münir Güçlü, Adnan Demirkıran, Nihat Korkmaz (Parçacı) gibi isimler Yıldız Taksi'nin kuruculuğunu yapıp ilçemizde taksicilik mesleğinin de öncülüğünü yapmışlar.

Bilimsel araştırmalar neticesinde de tehlikeli mesleklerin en başında geldiği ispatlanan taksicilik mesleğinin mensupları ilçemizdeki süreçte de birçok üzüntü yaşadı. Ölümlü gasp girişimleri, ölümlü trafik kazaları yaşasalar da onurla ve sabırla mesleklerini yerine getirme çabasından vazgeçmediler.

Ayrıca işler nasıl, nerelisiniz gibi içi pek dolu olmayan sorularla çok karşılaşan meslek grubudur. Taksi istendiğinde yola çıkarken karşınıza nasıl bir kişinin çıkacağını bilmiyorsunuz. Hastaneye yetiştirilecek bir hastaya da, felekten bir gece çalmayı hedefleyen ve aklıda pek başında olmayan birine de gidiyor olabilirsiniz.

Çalışma saatlerini de pek belirleme şansınız da pek yoktur, şartlar belirler. Eve dönmeyi dahi planlama şansınız yoktur. 2006 yılında ülkede 125.000 olan taksici sayısının günümüzde 75.000'e düştüğünü öğreniyoruz. İlçemizde İnegöl Taksi, Garaj Taksi ve Yıldız Taksi'de toplam 30, Taksiciler kooperatifinde de 60 olmak üzere ilçemizde toplam 90 taksi taksicilik hizmeti vermektedir. Saygılarımla.

Kaynak : 10 Şubat 2018 Yıldız Taksi İşletmesi sahibi Mesut Demirkıran ile görüşüldü.

RESİM: İNEGÖLÜN İLK TİCARİ TAKSİSİ VE SÜRÜCÜSÜ HİKMET YELKEN(1948)Foto: Orhan Serim Albümü-