Cumartesi günü öğle saatlerinde bir mesaj düştü mail kutumuza. AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatından gelen bir mail…

Adem Demirel imzalı bir davet; “Bu akşam saat 19.00’da Hotel Angelacoma’da partimizin çeşitli kademelerinde görev yapan teşkilat mensupları, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımı ile İnegöllü olarak 11 aday adayımızın tanıtım yemeği yapılacaktır”

Akşam 19.00’da da basın mensubu olarak programa katıldık. Siyasilerde alıştığımız gibi yine geç başlayan bir program.

Yemek, aday adaylarının kendilerini tanıtması kadar tüm masaları tek tek dolaşarak destek istemeleri açısında da fırsat olacaktı.

Yemekler yenildikten sonra sıra programa geldi. Alışılagelmiş bir şekilde önce İlçe Başkanı, sonra Belediye Başkanı ve en son vekil. Tabii sonra da diğer aday adayları…

Beklediğimiz konuşma sırası buydu. Fakat önce Adem Demirel konuşmadı, Aktaş’a söz verildi. Sonra Demirel birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Arada, milletvekili Hüseyin Şahin, -yüksek donanımlı- olduğu özellikle vurgulanan bilgisayarları İlçe Teşkilatına, Kadın ve Gençlik Kollarına hediye etti.

Gerekli miydi bu tören bu toplantıda? Onu da katılanların takdirine bırakalım.

Bir de aday adaylarının isimleri telaffuz edildi. Ya da bu toplantı için aday adaylarının isimlerinin okunması lütfedildi.

Zaten başka da isimlerini duymadık. En çok alkışı önce Sedat Kızılcıklı’nın sonra da Bülent Temelli’nin aldığını söyleyebilirim.

Birinin kurucu ilçe başkanlığı ve 9 yıllık vekillik yapması diğerinin de 6 yıllık İlçe Başkanlığı görevinde bulunması, bunda etkilidir diye düşünüyorum.

Vekil Hüseyin Şahin, 45 dakikalık bir konuşma yaptı. Ulusal gündeme ilişkin mesajlar verdi.

Bu konuşmanın ardından aday adayları tek tek çağırılıp; kısa bir şekilde kendilerini tanıtmaları istenebilirdi.

11 kişinin tanıtması uzun sürebilir denilecekse de o zaman tek tek sahneye çağırılır, son birlik beraberlik pozu; Vekil, Belediye Başkanı ve İlçe Başkanının katılımıyla da verilebilirdi.

Onun yerine Şahin hepsini sahneye çağırdı ve program sona erdi.

Bu programı organize eden İlçe Başkanlığı, organizasyon noktasında bence sınıfta kaldı. Eğer adı birlik ve beraberlik yemeği ise –Hüseyin Şahin twitter’da bu ismi kullandı- anlarım.

Ama siz 11 aday adayının tanıtım yemeği diyorsanız ama hiç bir aday adayını tanıtmıyor, -şu an vekil dahi olsa- kendileri gibi aday adaylarından birinin 45 dakika konuşması karşısında onlara 2 dakika dahi söz vermiyorsanız, sınıfta kalmışsınız demektir.

Adem Demirel ve ekibi ilk ciddi organizasyonda çok ama çok büyük bir hata yapmışlardır.

Eğer Hüseyin Şahin dışında biri aday olursa da; Demirel’e ilk hatırlatacak o toplantı olur.

Zira bazı aday adaylarından aldığım izlenim bu. Ciddi rahatsızlık duyduklarını biliyorum.

Bakalım 7 Nisan’da ve sonrasında neler olacak? Bekleyip görelim…