?2.lig hayırlı olsun? cümlesini Kastamonuspor maçından sonra yazmıştık ama tekrar edelim 2.lig İnegölspor için hayırlı uğurlu olsun. Sonra da hem maçı hem de kutlamaları değerlendirelim. Desteklediğiniz futbol takımlarının başarılarını sokaklarda kutlamak ayrı bir haz verir insana. UEFA Şampiyonluğu benim için apayrı bir havada gerçekleşmişti mesela. Ama kendi ilçenizin takımının kazandığı başarı daha da bir anlamlı oluyor. 4 yıldır kurtulmak için çabaladığımız kalitesiz, kapasitesiz takımları gördüğümüzde kahrolduğumuz 3.ligden artık kurtulduk ve bunu da coşkuyla kutladık. Olaysız, sıkıntısız en güzel şekilde kutladık.

Sezon başında elinizde sadece 3 oyuncu kalmışken yepyeni bir takım kuracaksınız, belki de rakiplerinizin harcadığı paraların altında bir takım kurmanıza rağmen uzun bir süre liderliği elinizde tutup sonra da tur atacaksınız. Taşkın Hoca ve talebeleri zor bir süreçten geçerek alınlarının akıyla şampiyonluğa ulaştılar. Futbolu çirkinleştirmeden, topa sahip olma arzusu, sahadaki mücadele azmi ve isteğiyle 3.ligin üzerinde bir futbol oynayarak ulaştılar bu hedeflerine. Bunun yanında hem Onursal Başkan Alinur Aktaş hem de kulüp başkanı İlhan Korkmaz ve yönetim kurulunun gayretleriyle de 4 yıllık 3.lig dönemi kapandı. İnşallah hiç açılmamak üzere kapanır.

Artık 2.ligdeyiz. Bu takımın ana iskeletinin korunup, kaliteli 4?5 transfer ile ilk yılda ligde tutunma hedefi benimsenmeli. Teknik Direktör Taşkın Güngör ile mutlaka ama mutlaka devam edilmeli. İsmail Güldüren?in de takıma katkısını, özellikle idmanları izleyenler göreceklerdir. Oyuncularla diyalogu üst düzey olan İnegöl?ün evladı Güldüren de 2.ligde takıma katkı sağlamaya devam edecektir. Yollar ayrılacak olan oyuncularla da iyi şekilde ayrılmak şart. Zira öyle ya da böyle bu çocuklar şampiyon takımın kadrosunda görev aldılar.

Yeni lige çıkan takımların en temel hataları takımı olduğu gibi değiştirip üst ligde yaşı başı geçmiş, heyecanı kalmamış oyuncuları toplayıp ilk yılda yukarılara çıkma isteğidir. Bu tür takımlar lige kötü başlayıp devre arasında da toparlanamıyorlar ve ne yazık ki geldikleri gibi dönüyorlar. İnegölspor?un bu hatayı yapmayacağını ümit ediyorum. Son olarak Menemen maçına da değinmek isterdim ama gazozuna maç bizim için. Gerek kalmadı.