TAZE ÜNİVERSİTELİLERE 10 ARKADAŞ TAVSİYESİ


Üniversiteli de olsa insan insandır ve uzun okumayı sevmez. Yeni yeni "üniversiteliyim ben" moduna giren genç arkadaşlarıma 10 maddelik bir tavsiye listesi hazırladım:

1. Nerde senin gibi yaban elde hayata yeni başlayan yalnız bir genç görürsen onu kaderine terk etme. Yalnız gurbet kuşlarını arkadaş edin .

2. Tekrarı olmayan bir yoldasın. Hem kafanı hem anılarını doldurmaya bak.

3. İnsanlara kolay güvenip kolay bağlanma. Ama illa canını yakarlarsa da unutma: Hiçbir acı sonsuza kadar sürmez. O tatil bir gün gelecek ve kendi yatağına döndüğünde her şey bitmiş olacak.

4. Hayatın zorlukları varsa inananın Allah'ı var. Asla yalnız değilsin, kimseye de muhtaç değilsin bunu unutma.

5. Şimdi canını sıkan ne varsa yıllar sonra buna mı üzülmüşüm dediğin şeyler olacak. Zaman üflemeden uçan bir balon. Hayatı ıskalama!

6. Üniversite bittiğinde diplomalı bir cahil olmak istemiyorsan ders geçmek için çalışma. Ders öyle de böyle de geçecek nasılsa. Eğitim sistemini suçlamakla bir yere varamazsın. Her şeye rağmen donat ve aş kendini.

7. Herkes notu yüksek insanları veya popüler olanları sevecek. Sen çekingen arkadaşlarına da ilk adımı at. Bakarsın en sağlam dostun o olur sonra bilemezsin.

8. Kimseyi yargılama, dışlama, kınama. İçindeki sebepleri bilemezsin. Yardımcı olabiliyorsan ol. Olamıyorsan herkesin kendisi olmasına izin ver.

9. Şucu, bucu, bizimki, onlarınki deme. Üniversitedeki en büyük başarın kazandığın gönüller olacak. Bunu sakın unutma...

10. En sona en kritik ve klişe olanı yazmasam olmazdı. Genç bir cilt ve sağlıklı bir vücut olarak kalmak istiyorsan sınavları sakın son güne bırakma.

Bonus: Kardeş herkes yolunu bulur, olan sana olur. Demedi deme.
Sen evine dönene kadar bunlar da burada kalsın. Hadi genç dostum yolun açık olsun...