Her hafta farklı bir İnegölspor izleme umuduyla İlçe Stadı'na gelen binlerce taraftar yine beklediğini bulamadı ve İnegölspor, Aydınspor'la 1-1 berabere kalarak hedefi "küme düşmemek" olan bir takım haline geldi.

Ligin başından beri İnegölspor adına istikrar olarak sayabileceğimiz tek şey kötü futbol. Muhtemelen sezon sonuna kadar da bu kötü futbol devam edecek. Bunu değil Ergün Penbe, şu an Türkiye'nin en iyi teknik direktörü olan Şenol Güneş dahi gelse düzeltemez. Çünkü maalesef sezon başında büyük umutlarla kurulan kadro bir türlü birbirine uyum sağlayamadı ve takım olmayı beceremedi. Yönetim de yapması gereken değişiklerde önce yanlış yapıp sonra da geç kalınca şampiyonluk hedefiyle başlanan sezon bir anda kümede kalmanın başarı sayılacağı bir hal aldı.

Maça baktığımızda klasik düzenle sahada olduğunu gördük İnegölspor'un. İlk 15 dakikada topun kontrolü tamamen Bordo-Beyazlı temsilcimizdeydi. İlk yarının ortalarında oyun dengelense de iki takım da ilk yarıyı bir iki cılız denemenin dışında pozisyona giremeden tamamladı.

İkinci yarıya İnegölspor daha etkili başlayan taraftı. Nitekim gol de ikinci yarının ilk 10 dakikasında geldi. Hüseyin Ali Pala, İnegölspor formasıyla ilk golünü 5. maçında Aydınspor kalecisinin asisti sonrasında buldu. Golden sonra kontrolü eline alan Aydınspor 10 dakika sonra beraberlik golünü buldu. Kalan dakikalarda İnegölspor baskı kurmaya çalıştı ancak skoru değiştirebilecek pozisyonlara giremedi ve maç 1-1 sonuçlandı.

Bunu daha önce defalarca yazdık; savunma oyuncuları uzun toplara başvurduğu an İnegölspor için maç adeta bitiyor. Defanstan atılan uzun topu forvet oyuncuları indirse de rakip savunma karşılasa da top hep rakip takımın orta sahasında kalıyor. Çünkü İnegölspor'da saha yerleşimi konusunda çok ciddi sıkıntılar var. Bizim takımımız top savunmadayken hareketliliği sağlayamıyor. Pas opsiyonları yaratamıyor. Pas opsiyonları olmadığı ve yerden oynayamadığı için de savunma oyuncuları topu uzun oynuyor. Orta saha oyuncuları ön alana yerleşemediği için de dönen tüm topları rakip savunma ve orta saha oyuncuları alıyor. Böylelikle ataklar başlamadan bitmiş oluyor. Ben Aydınspor maçındaki İnegölspor'u 5-1-5 sistemiyle gördüm. Savunmanın sonundaki oyuncuyla forvet oyuncusunun arasında en az 70 metre var. Bu yüzden de İnegölspor'un bu anlayışla pozisyona girmesi mümkün değil.

HACI MUSTAFA'DAN ÖZÜR DİLERİM

Ergün Penbe'ye iki eleştirim var. Birincisi, oyuncu değişikliklerinde hata yaptığını düşünüyorum. İnegölspor adına sahanın en iyisi Hasan Küçcük'ün 66. dakikada neden oyundan alındığını, sahada hiçbir olumlu şey yapmayan Emre Okur'a 76, Raif Demir'e 83 dakika nasıl sabrettiğini anlamış değilim. İkincisi, artık şu Raif Demir'den vazgeç hocam. Nerede oynadığı, ne yaptığı belli değil. Eğer forvet arkası oynuyorsa gelip orta saha oyuncularına hücuma çıkarken yardımcı olsun, forvet oynuyorsa da atılan uzun toplara koşu yapsın veya Hüseyin'e yardımcı olsun. Bunların hiçbiri Raif Demir'de yok. Raif Demir'e göre sahada onun dışındaki her şey yanlış veya kötü. Bir tek kendisi doğru ki; 83 dakika hiçbir şey yapmadığı maçta oyundan alınırken bile amiyane tabirle trip yapıyor. Hacı Mustafa'yı sezon başından beri eleştiriyorduk ama şu Raif'i gördükten sonra Hacı Mustafa, senden özür dilerim. Taraftar da bazı oyuncuları oyundan çıkarken artık bir zahmet alkışlamasın.

İnegölspor'a ilerleyen haftalar için başarılar diliyorum.