Merhabalar,

Bu hafta sizleri son yıllarda tatilcilerin ve gezginlerin gözdesi Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan Burdur Yeşilova'nın beyaz kumuyla ünlü Salda Gölüne güzel bir maceraya çıkarmaya hazırlanıyorum.

Yoldaki Gezgin , kışın nereden çıktı bu Salda Gölü demeyin, bu hafta takipçilerimden gelen 'Salda Gölünü çok merak ediyoruz, internette gördük gitmiş gezmişsiniz anlatır mısınız? İsteklerini kıramadım.(Kadir abi özellikle burada senin ısrarlarını da kıramadığımı belirtmek isterim)

Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesine 4 km mesafede bulunan Maldivleri andıran beyaz kumsalıyla ve etrafı ormanlık alanla çevrili ,hafif tuzlu ve berrak suyuyla ünlü,suya çok rahatlıkla girebileceğiniz bir göldür. Neden bunca yıldır gitmedim bilmiyorum , ismini çok uzun zaman önce duymuştum ama bir türlü nasip olmamıştı bu 2017 yazında oldu.

Denizli şehri üzerinden Antalya ili istikametinde bulunan kendi özel arabanızla çok rahatlıkla gidebileceğiniz bir yer. Fakat aracı olmayanlar Burdur otogarından Yeşilova ilçesi otobüslerine binerek oradan da Salda Köyü otobüsleriyle buraya ulaşım sağlayabilirler.

PEKİ BU GÖLDE NELER YAPILIR?

Burası turizmden daha yeni yeni nasibini alan bir yer. Burada 1 adet kamp alanı mevcut. Çadırınızı getirebileceğiniz gibi(her zaman arabamda vardır) buradaki çadırlardan da kiralayabilirsiniz hatta Bungalov tarzı evlerde de konaklayabilirsiniz.

Fiyatlar mı? Gayet ucuz. Hatta gölün çevresindeki müsait alanlarda rahatlıkla kamp yapabilirsiniz. Göl çevresinde bir adet otel mevcut. Genel olarak burada insanlar 2 koyda suya giriyorlar.

Birisi Belediyenin Halk Plajı diğeri Salda Gölü Tabiat Parkı Orman Plajı ikisi de güzel ve temiz yerler. Dediğim gibi burası daha yeni keşfedilmiş bir göl. Şu an için yerli turistler çoğunlukta fakat ileri de Neden bir Maldivler olmasın? Çünkü eksiği yok fazlası var.

Yoldaki Gezgin Maldivleri bilir misiniz derseniz? Henüz gitmediğim için bilmiyorum.

İki koyda da küçük bir market ve kafe mevcut ama yetersiz tabi ki. Karnınız çok acıktığında farklı lezzetler tatmak ve Yeşilova ilçesini de görmek için çadırınızdan çıkıp şehre gidebilirsiniz.

KARDEŞLER PİDE SALONU

Şehir demişken İnegöl gibi büyük ilçe beklemeyin küçük ,şirin ve güler yüzlü sıcak samimi insanların bolca olduğu bir Anadolu ilçesi.

Zaten bir caddesi olan ilçe de gezerken karnımda acıktığı için ismi Kardeşler Pide Salonu olan caddenin bir arkasında yer alan pideciyi görünce hemen girdim içeri.

Mekanda büyük olmasına rağmen 1 masa hariç kimsecikler yoktu, neyse oturdum masaya Garson geldi,tabi yabancı olduğumu anladı öncelikle hoş geldiniz Yeşilovamıza dedi,nasılsınız? Ne alırsınız?

Dedim 2 adet lahmacun alayım. Kusura bakmayın, lahmacun yapmayı bilmiyoruz henüz beceremiyoruz dedi. Ama çalışıyoruz seneye inşallah onu da öğreneceğiz dedi.Ben şaşırdım yani içimden tabi nasıl olur dedim ama bunu karşı tarafa ifade etmedim. Önemli değil dedim.

Garsona döndüm o zaman dedim kuşbaşı kaşarlı pide alayım? Demez mi ? Beyefendi bugün ilçemiz de bir adet daha Pide salonu açıldı kuşbaşı etimizi arkadaşımızın yeni mekanına gönderdik. Çok özür dileriz.

Tabi ben ikinci şaşkınlıkla insan büyükşehirlerde yaşadığından şehrin akımına kapılarak bazı değerleri unuttuğunu hatta yardımlaşmanın önemini zamanla unuttuğunu o an tekrar anımsadım.

Neyse dedim o zaman ne var? Beyefendi dedi çok güzel kıymalı pidemiz var, yerseniz hiç pişman olmazsınız, zaten burası aile yerimiz. Eşim hamuru açar, babam ocakta durur ben garsonum annem kasada oturur.

Dedim ne güzel gerçekten, o zaman bir porsiyon kıymalı pide alayım içecek olarak da yöresel ayranınızı alayım.

Tabi ki derhal dedi gitti, içimden tabi ne güzel bir yermiş sıcak samimi aile yeri diye geçirirken.

Garson tekrar geldi soğan,kızarmış biber, domates tabağı bıraktı tekrar gitti geldi, hazır su bıraktı tekrar gitti yeşilova yöresel ayran getirdi. Ve sonrasında Ne iş yapıyorsunuz?

Salda Gölü için mi geldiniz? Diye başladı benimle muhabbete, bende kendimi tanıttım, Salda'yı internetten araştırdığımı ve görmek istediğimi iki gün bir gecelik kamp yapmak için geldiğimi anlattım. Derken eğitimci ve gezgin olduğumdan bahsettim.

Kendisinin de isminin İsmail olduğunu eğitim fakültesi mezunu olarak üniversiteyi bitirdiğini hatta üstüne iki yıllık bir bölüm daha okuduğunu fakat sonrasında meslek dersi öğretmeni olduğu için yeterli kontejyan açılmadığından atanamadığını ve atama olmayınca da baba ocağına geri geldiğini tüm sıcaklığıyla anlattı. Sonrasın da geçenlerde başından geçen İstanbul'dan gazeteci bir ekibin Salda'yı gezmek için geldiğini kıymalı pideyi ve Salda'yı çok beğendiğinden bahsetti.

Sonra işleri büyütmek istediğini hatta geçenlerde Google Türkiye'den telefonla aradıklarını verdikleri hesap numarasına yüz lira gönderirsem Google arama motoruna Yeşilova Kardeşler Pide Salonu yazınca ilk sırada olacağını söylediler ben de göndermeyi düşünüyorum dedi ilçe deki bir arkadaşa sordum hesap numarası varsa gönderirsen sorun olmaz dediğini anlattı.

Ben de İsmail kardeşim ,bu konuda çok dikkatli olmalısın. Böyle bir şey isteyeceklerini düşünmediğimi ifade ettim, tabi ki İsmail Gezgin Hocam bee ne olacak giderse yüz kayme gitsin? Ya gerçekse ve Salda da kalan turistler internetten yemek için pideci arayanlar ilk beni bulacaklarsa neden olmasın dedi.

Tabi yine de dikkatli ol demekle yetindim. Çünkü kararını çoktan vermişti. Neyse kıymalı pideler de geldi gerçekten çok lezizdi ve afiyetle yedim. Sonrasında pidenin üstüne güzel bir çay içtim ve geldik İsmail Kardeşimle vedalaşmaya , tabi veda merasimi oldu babası, eşi, kardeşi ve kasa sorumlusu annesiyle tek tek vedalaştım.

Artık ben de ailenin bir üyesi gibiydim, onlara bir gün olur da yolları İnegöl'e düşersebeni aramalarını ve misafirim olmaları istedim. İsmail , Gezgin hocam inşallah neden olmasın dedi sonra sen de beni internete bir yerlere yazıver demez mi? Reklam iyidir,

Tabi ki İsmailcim dedim, seni tanıtmaz mıyım. Bakın bu güne nasipmiş ,İsmail kardeşimi tanıtmaya, neyse geldim hesabı ödemeye, bir porsiyon kıymalı pide , ayran, mezeler, su toplam 6 lira, evet evet yanlış duymadınız toplam 6 lira tuttu.

Buradan İsmail'i , hoş ve samimi sohbetini , ailesini, mekanı, fiyatı, afiyetle yediğim kıymalı pideyi düşünerek ayrıldım.

Tekrar Salda Gölüne döndüm, çadırımdan keyifle Salda'ya baktım, hava çok sıcaktı koştum hemen göle girdim ohh harika bir su. Sonra dinlenirken aklımda Kardeşler Pide Salonu Ailesi.

İnsanlar ne kadar samimi, canayakın Salda ne kadar harika diye geçirirken dalmış gitmişim.

Turizmin yeni yeni geliştiği, sessizliğin ve huzurun olduğu , insanlarının hoş sohbet ve canayakın , fiyatların çok ucuz olduğu Salda'ya bir gün mutlaka yolunuz düşsün.

Kendinize iyi bakın, kalın sağlıcakla.

E-posta; [email protected]

Sosyal medya takip;

www.instagram.com/yoldaki_gezgin/