17 Nisan 2015: Hükümet tarafından Bursa'ya kazandırılacak olan ve isminin Emir Sultan olacağı Üniversitenin Kestel'de hayata geçirileceği bildirilirken, Emir Sultan Üniversitesinin ardından İnegöl'e üniversite kazandırmak için kolları sıvayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in girişimleri ile İnegöl Üniversitesinin hayata geçirileceği bildirildi.

4 Ağustos 2016: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, İnegöl OSB Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen 'Sanayimizin Sorunları, Çözüm Önerileri İstişare Toplantısı'nda sanayici ve işadamları ile bir araya geldi. İnegöl'de mobilya üzerine yapılan çalışmaları belirten OZZO Mobilya Firma sahibi Vehbi Şimşek, "İnegöl'de bazı okullara el konulmuşken bunları ihtisas okulları yapma konusunda bize yardımcı olur musunuz?" diyerek talepte bulundu.

Talebin üzerine söz alan Bakan Özlü, "Bina yapma sıkıntımız yok. Önemli olan İnegöl'de mobilya sektörünü besleyip destekleyecek bir okulun, üniversitesinin kurulmasıdır. YÖK Başkanı ile bunu konuşarak gündeme getireyim" dedi.

6 Mart 2017: İnegöl'de Sedef pastanelerinin yeni hastane karşısında bulunan yeni şubesinin açılısında konuşan Ak Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin İnegöl'e üniversite kazandıracaklarını ifade etti. 25. dönemde İnegöl'e İnegöl Devlet Üniversitesi'ni kazandıracaklarını belirten Şahin,

"Bu hafta YÖK Başkanımızla bir toplantı yaptık. YÖK'ün kararı olumlu, bu konuda bize destek veriyorlar. Bu hafta içerisinde Sayın Başbakanımıza arz edeceğim. Sayın Başbakanımızın da nüfusu belli bir ölçeğe gelmiş, ekonomik kalkınmasını ve büyümesini tamamlamış ve devam eden yerlere üniversite kurulması konusundaki desteğini biliyorum. Onun da desteğini aldık mı İnegöl'ümüze İnegöl Üniversitesini kazandırmış olacağız" dedi.

9 Nisan 2017: Sanayisi ve nüfusuyla birçok ili geride bırakan İnegöl'e üniversite kurulması için düğmeye basıldı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "İnegöl'e istediği Üniversiteyi kuracağız. Bu artık bir ihtiyaç oldu. Uludağ Üniversitesi rektörünün olur yazısı Yükseköğretim Kurulu'na gönderildi. Üniversite 3 fakülteli olacak" dedi.

Geldiğimiz nokta: 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi. Kurulan üniversiteler arasında Tarsus Üniversitesi de var. Daha önce de Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununa eklenen maddeler ile; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla 3 yeni üniversite kurulmuştu.

2015 1 Kasım seçim sonuçlarına göre iktidara desteğe de bakalım. Daha önce üniversite kurulan İskenderun'da % 41, Bandırma'da %36,7, Alanya'da %49,4. Yeni üniversite kurulacak Tarsus'ta %27. İnegöl'de ise %70,4. Bu kadar desteğin karşılığında bu kadar sözlerin karşısında neden bir üniversiteyi de İnegöl'e kurduramıyoruz anlamıyorum. İnegöl daha ne yapsın ey iktidar, daha ne yapsın?