Dün okulları tatil ettik. Zaten İnegöl'de yarım saat kar yağmasın. Tatil etmek için bahanemiz hazır.

Çok net olarak söyleyeyim dün okulları tatil edecek hiçbir gerekçe yoktu. Taşımalıların tatil olmasını anlarım ama İnegöl gibi Aralık ve Ocak aylarını genel anlamda kar yağışlı geçiren bir şehirde daha 10 cm'yi dahi görmeden tatil kararı vermenin anlamı nedir ki?

Bazen şunu da düşünmüyor değilim. Allah'tan bizim idarecilerimiz Erzurum'da, Sivas'ta, doğu illerinde görev yapmıyorlar. Orada 6 ay okulları tatil ederlerdi herhalde.

AK Parti eski milletvekili Hüseyin Çelik'in şu sözlerine her daim destek vermişimdir: "Bizdeki bu mantığa göre İskandinav ülkelerinde, Baltık Cumhuriyetleri'nde, ABD, Kanada ve Rusya'nın önemli bir bölümünde okullar hiç açılmaz. Biz, Türkiye'nin bir kış ülkesi olduğunu yeni mi keşfettik?"

Bir de anlamadığım tatil etme saati. Saat 00.00'da kar tatili kararı veriliyor. Açıklamada da saat 03.00 ila 06.00 arası yoğun kar yağışının beklendiği ifade ediliyor.

O saatler arasında kar yağışı biliniyorsa neden açıklama için artık insanların yatma saatinin geldiği vakit bekleniyor?
Yarın erken kalkacak olan insanlar telefonlarını kapatıp yatma ihtimalleri varsa neden o saat açıklama gönderiliyor?

Biz de ilk, orta ve lise eğitimimizi İnegöl'de yaptık. Çok daha ağır şartlarda yürüyerek okula gidiyorduk. Şimdi çocukların büyük kısmı servislerle okula gidiyor. Bu kadar tatil hatırlamıyorum.

Dün uyandığımızda kar tatili için hiçbir gerekçe olmadığını net olarak gördük. Bugün de yarın da kar yağışı gösteriyor. Hazır tatil alışmışken; aynen devam edelim.

Taşımalı eğitimi tatil edebilirsiniz, anasınıfları ve birinci sınıfları tatil edebilirsiniz ama tüm İnegöl'ü tatil etmenin zerre mantığı yok.

Konuşmaya gelirken, Atatürk'ün; "Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak" sözünü her yerde paylaşacağız; işi pratiğe dökerken yılın neredeyse 3'te 1'ini tatil yaparak geçiren bir ülkede iki gıdım kar yağınca tatile koşacağız.

Diyorum ya Allah'tan bizim idarecilerimiz Erzurum'da değil. Çocuklar yaz, sömestr derken okul yüzü göremezlerdi.