Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye vatandaşlarının Schengen vizesinden muaf tutulması için Türkiye'nin Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanıması koşulunu koydu.

AP tarafından daha önce belirlenen 72 kriterin 67'sini yerine getiren Türkiye'ye, vize serbestisi için maksadını aşan bu yeni kriter kararının anlaşılabilir ve kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur.

Bu kararı İnegöl Erbakan Vakfı olarak kınıyor ve Türkiye'nin bu konuda sessiz kalmasına hiçbir anlam veremiyoruz.

Bizim beklentimiz bir an önce bu karara devlet düzeyinde, Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerekli tepkinin gösterilmesi; kararın yok hükmünde olduğu açıklamasının yapılmasıdır.

Bu arada bir tas suda fırtınalar koparan Türkiye siyasetinin muhaliflerindeki kınama merakının kaybolmasına, sessizliğe bürünmelerine anlam veremiyor; memleketin gazete ve televizyonlarının ise bu konuyu satır arasında basit bir olay, alelade bir haber olarak geçmesine şaşıyoruz.

KKTC'miz çok basit bir mesele mi, bu sükunet niçin?

Yoksa KKTC nasıl olsa referandumda evet demişti, Güney'in hayır demesiyle kurtulan Kıbrıs'ı AP kararına sessiz kalarak iki taraflı çözümden vazgeçip gözden mi çıkardık?

Rahmetli Erbakan Hoca'mızın büyük mücadelesi sonucu sağlanan kazanımlardan vaz mı geçtik?

Yok yok, biz öyle bir milletiz ki davamızdan vazgeçmeyiz.

O zaman ivedilikle önce iktidar ve muhalefetin sonra sivil toplum kuruluşlarının, yazılı ve görsel basının art arda açıklama yapmalarını bekliyoruz.

Hükümet bu konuda ciddi adımlar atmak mecburiyetindedir.

Seçim vakti Bakanımızın konuşmasına izin vermeyip köpekleriyle müdahale eden Avrupa'ya vize serbestisi olsa ne olmasa ne!

Gerçeği idrak edemeyen siyasilere, rahmetli Erbakan Hoca'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden söylemiş olduğu şu sözleri hatırlatmadan geçemeyeceğim:

"Bana ne Avrupa'dan bana ne Amerika'dan benim bir "ANAVATAN"ım bir de "YAVRU VATAN"ım var bana yeter..."

ERBAKAN VAKFI İNEGÖL BAŞKAN YRD.

AHMET AYDIN