KEÇE YAPIMI KURSU

Deniz Altında Kaybolan Şehir: Atlantis Gerçek mi? Deniz Altında Kaybolan Şehir: Atlantis Gerçek mi?

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ'ın eşi Keçe Yapımı Kursu Öğreticisi Sema Uğurdağ bir zamanlar öğrencisi olduğu kursta şimdi eğitim veriyor.

KEÇE GİYSİLERİ ÜRÜNLERİ İNEGÖL'DE İLK

3 yıllık eğitimin ardından İnegöl Halk Eğitim Merkezinde Keçe Yapımı öğreticiliğine başlayan Uğurdağ ile kursiyerlerinin yaptığı eserler, yıl sonu sergisinde görücüye çıktı. Keçe yapımı ürünler görenlerin sergiye gelenlerin dikkatini çekerken; Sema Uğurdağ'ın kursiyer öğrencileriyle yaptığı keçe giysileri ürünleri İnegöl'de ilk.

3 YIL EĞİTİM ALDI

Sema Uğurdağ yaptığı açıklamada;

"Bizim eserlerimiz unutulmaya yüz tutmuş, tepme keçe yapımı. Çobanların giydiği kepeneklerin yapımında kullanılan keçenin, günümüzü uyarlanmış hali olan ürünleri tasarladık. İnegöl'de bu bir ilktir. Bu da bize nasip oldu. 3 yıldır Balıkesir'de Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı olan öğretmenim Hülya Görmezoğlu'ndan özel derslerle bu sanatı öğrendim. Şimdi de öğrencilerime bu sanatı öğretmek için elimden geleni yapıyorum."

ORGANİK ÜRÜNLERE DÖNELİM

"Unutulmaya yüz tutmuş kültür mirasımızı günümüzde de sürdürmeye çalışarak gün yüzüne çıkartıyoruz. Bu keçeler ne soğuk ne sıcak geçirir. %100 organik olduğu için sağlık açısından da faydalı bir şey. Kanserojen maddeler günümüzde çok yaygın. Biz istiyoruz ki; artık tekrar organik ürünlere dönelim."

GÜN ETKİNLİKLERİNE VEDA

"Kursumuz haftada üç gün devam ediyor. 320 saatlik bir eğitimden oluşuyor. 8 öğrencimize eğitim verdik. Hanımlarımız kendileri için artık gün etkinliklerine veda etsinler, kendilerini zamanı dolu dolu geçirecekleri bu tür kurslara katılabilirler" diye konuştu.