Kurukahveci Mehmet Efendi firması, Tüketici Birliği Federasyonu tarafından başlatılan CEPHANE BİZDEN DEĞİL boykotundan çıkarıldı. Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, firmanın gönderdiği mektubu değerlendirerek, "firmanın beyanına itimadımızı kamuoyu ile paylaşıyor ve firmayı boykot kapsamından çıkarıyoruz" dedi. Kurukahveci Mehmet Efendi firması, soykırım uygulayan İsrail askerlerine kahve gönderdiği iddiasının ardından boykot listesine alınmıştı ancak firmanın yaptığı açıklamalar sonrasında bu karar gözden geçirildi.

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz'in açıklamasına göre, boykot kararı, Kurukahveci Mehmet Efendi firmasının gönderdiği mektup üzerine değişti. Firmanın mektubunda, soykırım iddialarının asılsız olduğu ve İsrail'e herhangi bir destek verilmediği belirtildi. Ayrıca, İsrail'e herhangi bir ihracat yapılmadığı vurgulandı.

MHRS'de Yeni Dönem Bakan Koca Açıkladı MHRS'de Yeni Dönem Bakan Koca Açıkladı

Kurukahveci Mehmet Efendi Için Taklit Ambalaj Iddiaları

"Firmanın bu mektubunda dile getirdiği açıklamaya itimadımızı kamuoyu ile paylaşıyor ve Kurukahveci Mehmet Efendi firmasını CEPHANE BİZDEN DEĞİL boykot kapsamından çıkarıyoruz."

Kurukahveci Mehmet Efendi firmasının boykot kapsamından çıkarılması, tüketiciler arasında tepkilere neden olmuştu. Ancak firmanın yapmış olduğu açıklamaların tatmin edici bulunması, boykot kararının gözden geçirilerek değiştirilmesine sebep oldu. 

"Kurukahveci Mehmet Efendi firmasının tüketici örgütlenmesine yönelik duyarlı yaklaşımının, tüketiciye mal ve hizmet sunan tüm firmalar için güzel bir örnek olmasını diliyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi