'İnegöl liderlerini arıyor' konulu münazara yarışması Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde gerçekleştirildi.

20 liseden 32 takım, Cumartesi günü son 16'ya kalmak için mücadele etti.

10 FARKLI KONUYU TARTIŞTILAR

Hükümet ve muhalefet 10 konuda fikirlerini ortaya koydu. Belirlenen münazara konuları şunlardı:

Almanya'ya gitmek isteyen gençlere fırsat Almanya'ya gitmek isteyen gençlere fırsat

Büyükşehirlerde tüm şehir halkını ilgilendiren konularda referanduma gidilmeli mi? Şirketler işe alımlarda o ülke vatandaşlarına öncelik tanımalı mı?

Fastfood ürünlerinde vergi oranları arttırılmalı mı? İlaç firmalarının reklam yapmasına izin verilmeli mi? Astronomik ücretler alan sporcuların ücretlerine sınırlama getirilmeli mi?

Sınırların olmadığı bir dünya daha mutlu bir dünya olabilir mi? Devlet metropollere göç etmiş ailelere geri dönmeleri şartıyla maaş bağlamalı mı?

Devlet sanatçılarının ürettikleri eserlerden elde ettikleri gelirden vergi alınmalı mı? 18 yaşına basan çocukların sabıka kaydı silinmeli mi? Kadınlara işe alımlarda pozitif ayrım yapılmalı mı?

FİNAL NEFES KESTİ

Yarışmanın finali ise Pazar günü yapıldı.

Yoğun katılımla yapılan final öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican;

"Münazara Turnuvasının daha profesyonel olması için bu konunun uzmanı olan bir kişi ilçemize davet edilerek komisyonumuzun, Jüride görev alacak olan öğretmenlerimizin, danışman öğretmenlerimizin ve Turnuvaya katılacak öğrencilerimizin eğitim almaları sağlandı."

"Turnuvayı kendi okulundaki öğrencilere ve diğer kesimlere duyurmak için her okuldan bir sosyal medya sorumlusu öğrenci belirlenmiştir. Bu öğrencilerimiz, Facebook ve Twitter'da sayfa açarak Turnuvayı geniş kesimlere duyurmuşlardır" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise;

"Bu yarışma geçen sene ilk defa yapılmıştı. Daha sonra beni ziyarete geldiklerinde, yarışmanın detayı ile alakalı bilgiler verdiler.

Biz dedik ki bu yarışmayı biraz daha geliştirmeyi düşünüyoruz. Belediye olarak bir çok konuda güzel şeylere sponsor olduk ama şu anda bulunmaktan son derece keyif alıyorum"

Konuşmaların ardından Münazara Turnuvası'nın finali gerçekleşirken, şampiyon Özel Elit Grup Anadolu Lisesi oldu.

Hacı Kemal Liselerinin 2'ncilik ile 3'ncülüğü paylaştığı yarışmanın dördüncüsü ise Özel Altın Nesil Anadolu Lisesi oldu.

Yarışmanın sosyal medya birincisi ise Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi olurken; en iyi konuşmacı Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.