Türkiye'nin en ikonik kütüphanesi olacak Türkiye'nin en ikonik kütüphanesi olacak
İŞ VERMEYE HAZIRIZ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Mobilya Meslek Komitesi Başkanı Kenan Kender, Somadaki maden faciasında ölen işçilerin yakınlarını İnegöl’e davet ederek, İleride olaki sektörüyle ilgili işini, mesleğini değiştirmek isteyen o bölgedeki arkadaşlarımız var ise onların hepsine İnegöl’de mobilya sektöründe iş vermeye, istihdam sağlamaya hazırız dedi. Kender, yaptığı açıklamada, Somada yaşanan acıları paylaştıklarını söyledi. Mobilyacılarla yaptıkları toplantı neticesinde Soma’da iş veya meslek değiştirmek isteyen vatandaşlara İnegölde iş verme kararı aldıklarını söyledi.

KONUT SORUNALRINI DA ÇÖZECEĞİZ

İnegöle göç etmek isteyen ailelerin konut sıkıntılarını da çözeceklerini dile getiren Kender, İleride olaki sektörüyle ilgili işini, mesleğini değiştirmek isteyen o bölgedeki arkadaşlarımız var ise onların hepsine İnegölde mobilya sektöründe iş vermeye, istihdam sağlamaya hazırız. Buraya aile olarak göç olarak geldiklerinde buradaki yetkililerle, mahalli idarelerle, milletvekili ile belediye başkanıyla onların konutlarıyla ilgili sorunları da çözeceğimize inanıyoruz ifadelerini kullandı.

EĞİTİM VERMEYE HAZIRIZ

Meslek değiştirmek isteyen Somalılara mobilya konusunda gerekli eğitim ve yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Kender, şöyle konuştu: Oradaki arkadaşlarımızın Türkiye yanındadır. Onlar yalnız değillerdir. Bize düşen bir vazife varsa, gerekirse onları buraya davet edip hangi sektörde çalışacaklarına dair yardımcı olabiliriz. İnegöl’e gelmek isteyen arkadaşlarımız iş konusunda çok rahat olsunlar. Buradaki işverenlerimiz zaten burada çalışanların da birçoğunu eğitiyorlar. Onun için geldiklerinde o ilgiyi alakayı göreceklerdir. Hemen onlar kalifiye işçi sıfatıyla değerlendirilmeyeceklerdir. Şehirde ikamet eden bütün meslektaşlarımız onlara bu konuda desteklerini vereceklerdir. Onun için buraya gelmelerinde hiçbir sakınca yoktur. İnşallah gelirler yalnız kalmadıklarını burada hissettiririz. Allah bu tür kazaları bir daha bu ülkeye yaşatmasın. Ülkenin başı sağ olsun.