İnegöl Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçiriyor. İçerisinde barındırdığı alanlarla hem yetişkinlerin hem de çocukların uğrak noktası haline gelecek Ayçiçeği Masal Köyü Parkı'nın temeli Akhisar Mahallesi'nde düzenlenen törenle atıldı.

İNSAN ODAKLI HİZMET ANLAYIŞI

Saydı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan temel atma töreninde, konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak insan odaklı hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Güzel bir vesile ile bir araya geldik. Bu park nereden icap etti, içeriği nedir, niçin burada sorularına da muhatap kaldığım için ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar insan odaklı bir hizmet anlayışı ile alt yapıdan üst yapıya, eğitimden spora, kültürden sanata, sosyal hayatın her noktasına dokunmaya çalıştık" dedi.

ŞEHRİN VİZYONUNA UYGUN PROJELER

İnegöl Belediyesi'nin yapımı devam eden projelerini hatırlatan Aktaş, "Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizin, ilçemizin ilk kadın milletvekili olan Şekibe İnsel Hanımefendinin isminin yaşatılacağı Doğal Yaşam Çiftliğimizin, Akıncılar Mahallemizde bulunan Ürün Toplama Merkezimizin. Vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden araçlarını park edebilecekleri ve belediye eski başkanlarımızdan olan Mehmet Çıracı'nın adının yaşatılacağı Katlı Otoparkımızın ve son olarak da çileği ile meşhur ve yakın gelecekte bütün dünyaya adını duyuracak olan Kurşunlu'daki ürün toplama merkezimizin temel atma törenlerini gerçekleştirmiştik."

İngiltere'den Dönüşünü Anlatıyor: "Türkiye'ye Şükrediyorum" İngiltere'den Dönüşünü Anlatıyor: "Türkiye'ye Şükrediyorum"

17 ESER RESTORE EDİLDİ

"Bu projelerimizin inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Yakında da art arda açılışlarını yapacağız. Ayrıca yine kısa bir süre sonra Akhisar Mahallemizde kapalı semt pazarımızın temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu kadim şehrin vizyonuna uygun projeler bir bir gerçekleştiriliyor. Bir yandan ihaleleri yapılıyor, bir yandan inşaatları yükseliyor, bir yandan da açılışları yapılıyor. Takdir edersiniz ki bir yandan da eskiyor. Bunları da bir taraftan restore etmeye çalışıyoruz. İnegöl tarihinde 2004 yılına kadar bir tane tarihi eser restore edilmemişken, Alinur Aktaş döneminde tam 17 eseri restore etmişiz" diye konuştu.

MASAL KÖYÜNDE NELER YER ALACAK?

Aktaş, Ayçiçeği Masal Köyü Parkı projesi hakkında bilgiler vererek, "Proje alanımız toplam 8460 metrekare. Alanımız içerisinde 257 metrekare kapalı, 205 metrekaresi açık alan olan 462 metrekarelik kafeterya mevcut. Alanın kendi içerisinde de 30 araçlık bir otoparkta mevcut. Ayçiçeği Masal Köyü Parkında icatlarıyla ve göstermiş oldukları kahramanlıklarıyla günümüze ışık tutmuş ve yön vermiş 8 adet Türk büyüğümüz ve bir tarihi an, Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'un fethi sırasında karadan gemileri yürütme hadisesini heykellerle canlandırdığımız alanımız çocuklarla buluşacak."

"Bu karakterler; İlk Türk uçağını yapan Vecihi Hürkuş, dünyada ilk uçan adam olan Hazerfen Ahmed Çelebi, Hikayeleriyle bizi güldürürken düşündüren Nasreddin Hoca, Orta Asya'da anlattığı hikayelerle kültür dünyamızda efsaneleşmiş olan Dede Korkut, Bursa'mızın sembollerinden ve geleneksel Türk gölge oyunun yapı taşlarından olan Hacivat -Karagöz, beşikteki bebeğini bırakarak savaşa mermi taşıyan Türk kadınlarının sembol ismi Nene Hatun, İstanbul'un Fethinde önemli rol oynamış Ulubatlı Hasan ve birçok devlet tarafından kuşatılan ama surların geçit vermediği kadim şehir İstanbul'u 21 yaşında fethetme başarısı göstererek 1000 yıllık Bizans İmparatorluğu'na son veren, bir çağı kapatıp bir çağı açan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet."

MALİYETİ 2 MİLYON 150 BİN TL

"Bunun dışında masal köyümüze adını veren ve alanın aydınlatmalarıyla da öne çıkarmayı hedeflediğimiz bölgemizde üretimi yüksek ayçiçeği figürleri bulunmakta. Alanımızda bir adette çocuklar için elma şeklinde vitamin cafe mevcut. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızda çocuklarımız için 1890 metrekarelik adrenalin parkurumuz, 590 metrekarelik çocuk oyun grubumuz ile engelli yavrularımız içinde oyun gruplarımız mevcut. Ayrıca anne çocuk bölümlerimiz, oyun ve oturma alanları ile rekreasyon alanlarımız, 30 metrekarelik kuru havuz ve 10 metrekarelikte süs havuzumuz da var. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızın belediyemize yaklaşık olarak maliyeti ise 2 Milyon 150 bin TL'dir" dedi.

İlçe Müftüsü Kazım Güzel'in duası sonrası çocuklarla birlikte temel atıldı.