Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı! Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı!

Trafik ve otopark sıkıntısının her geçen gün arttığı ilçemize, İnegöl Belediyesi, ikinci katlı otoparkı kazandırdı. Eski Alyans Düğün Salonunun bulunduğu alanda yapımı tamamlanan 110 araçlık katlı otoparka, İnegöl'ün eski Belediye Başkanlarından Mehmet Çıracı'nın ismi verildi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, "Parklanma, otopark ve trafik problemi büyüyen şehirlerin kaçınılmaz problemidir. Bununla alakalı geçmişte Alyans Düğün Salonu olarak hizmet veren bölgede dönüşüm yapılarak böylesine güzel bir otoparkı hizmete açıyoruz."

"110 araçlık bir otoparkı merkezimizde hayata geçiriyoruz. 20 Ekim 2016'da ihalesi gerçekleşti. 1009 metrekare üzerinde gerçekleşti. Zemin katta 2 işyeri bulunuyor. Yüklenici firma tarafından İnegöl Belediyesi'ne 2 milyon 512 bin TL kazanç sağlandı. Projenin yapım maliyeti 3 milyon TL'dir. Mehmet Çıracı ismi de bu şehirde hizmet etmiş olan çok değerli bir büyüğümüzden geliyor."

"Belediye Başkanlığı yapan bir isim. Vefa örneği sergilemek adına değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde bu ismin verilmesinde karar kılınmıştı. Ailemizle irtibata geçerek kendilerini de davet ettik. Rahatsız oldukları için bugün katılamadılar, kendilerinin selamlarını iletiyorum. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "İnegöl çok bereketli bir şehir. Daha çok yatırımlara, temel atmalara, açılışlara geleceğiz. Şehrimizi daha güzel yarınlara taşıyabilmek için elimizden geleni ortaya koyacağız. Bursa'nın tüm ilçelerini gezerek yatırımları inceliyoruz. Otopark, gelişen şehirlerin kaçınılmaz ihtiyacıdır. Dükkan kısımları yapımcısına kalmak kaydıyla üzerine 2,5 milyon TL gibi bir bedelin belediyeye gelmesiyle böyle bir hizmet ortaya çıktı."

"İnegöl'ün ihtiyacına cevap verecek yatırımlar yapılacak. Mehmet Çıracı 1957-59 yılları arasında İnegöl'de Belediye Başkanlığı yapmış, İstanbul'dan vapurla dönerken Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur, akrabaları bulunamadığı için Yalova'da kimsesizler mezarlığına defnedilmiş bir büyüğümüzdür. Bu şehre hizmeti geçmiş birine vefa gösterirseniz bir gün size de vefa gösterirler."

"İnegöl bizim özelimiz... Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur misali hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var, bu noktada üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Bu güzel yapı Bursa'mıza ve İnegöl'ümüze hayırlar getirsin" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla kurdele kesimi gerçekleştirilerek otoparkın açılışı yapıldı.