Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum

Akıl Fikir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karataş, basın mensupları ile By Salih Pastanesi'nde buluştu.
TESCİLLİ MARKAMIZ
Karataş; "İnegöl Mobilya Kataloğu Mobilya sektörünün yakından takip ettiği 17 yıldan beri İnegöl'ün seçkin Mobilya firmalarının ve ürünlerinin tanıtıldığı sektörel bir yayındır. İlk sayısından itibaren istikrarlı bir şekilde İnegöl mobilyasına hizmet eden İnegöl Mobilya Kataloğu Akıl Fikir A.Ş'nin tescilli markasıdır. İnegöl Mobilya Kataloğu'nun her geçen yıl artan marka bilinirliği, ticari değerinide, markamıza olan ilgi ve alakayı da artırmaktadır. Hal böyle olunca tabi ki de bu değer birilerinin de iştahını kabartıyor. Çok iyi bilinmelidir ki başarının sırrı yalnızca birkaç kelimeden oluşan isimde değil, tecrübe, bilgi ve birikimdedir. Bu özelliklerin olmadığı, kalite ve estetik kaygısı olmayan, yalnızca ticari beklentilerle oluşturulmak istenen taklitlerin içi boştur. Bu tür çabalar hukuki olmadığı gibi ahlaki de değildir" dedi.


YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ
İnegöl Mobilya Katalogu isminin kullanılma çabaları olduğunu da kaydeden Karataş, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz günlerde tescilli markamız olan İnegöl Mobilya Kataloğunun ismini kullanarak bazı kurum ve kuruluşların maalesef taklide tenezzül ettiklerini görüyoruz. Bilinmelidir ki Türk Patent Kanuna göre hiçbir kişi, kurum, dernek ve odaların benzer bir isimle dahi olsa yayın çıkarması yasal olarak mümkün değildir. Israrla taklite teşebbüsün devamı halinde, yasal prosedürün yerine getirileceği kaçınılmaz olduğundan, oluşacak olumsuzluklardan Mobilyacı Esnafımızın mağdur olmaması için kamuoyuna bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Her fırsatta kurumsallaşmayı, markalaşmayı teşvik eden meslektaşlarımızın ve mobilyacıların temsilcisi konumundaki kurumların bu konuda daha hassas ve dikkatli olması gerekir"